Paiporta Món de Contes.

Noah Dewsbery / Héctor Bordés / 10 d’octubre de 2017

José Luis Gutiérrez García, ens porta des de Zamora dins del marc Paiporta Món de Contes  romanços que ell es dedica a recopilar per a què no es perden i aconseguir preservar aquest patrimoni literari popular.

Dimecres 4 d’octubre l’IES la Sénia va tenir l’oportunitat de gaudir d’aquesta segona convocatòria de  Paiporta món de contes.

José Luis Gutiérrez García, conegut també com “Guti”  arriba des de l’altra banda de la península, de Zamora, per contar-nos un bon grapat de romanços que ell es dedica a recopilar per a què no es perden i aconseguir preservar aquest patrimoni literari popular que ens dibuixa una altra època i una altra manera de viure, més rural i molt llunyana de l’actual consumisme, una època on els xiquets treballaven en el camp o cuidant el ramat, un temps de precarietats i d’escassetat d’aigua i de roba.

Aquestos romanços, són històries en vers d’amor, però també de desamor i de traïcions. Guti s’ha dedicat a buscar tots aquestos romanços, tant és així que per aquest empeny  s’ha guanyat el sobrenom de “cazaviejas”

Així, un romanç rere l’altre, històries tan dispars com “El traidor Marquillos”,”La pedigüeña”,”El frailote”, Guti aconsegueix des del primer moment captar l’atenció i el reconeixement de tot el nostre alumnat que van aplaudir ben efusivament el seu treball.

Print Friendly, PDF & Email