Un any de notícies

Glòria Llàcer / 13 de novembre de 2017

La Sénia Digital Celebra el seu primer aniversari. Després d’un any de treball i més de 150 entrades fem un balanç del que ha suposat la introducció de La Sénia digital al nostre centre.

Una revista digital és una plataforma molt interessant en un centre tant quan està incorporada en el currículum com quan s’utilitza ocasionalment. En l’IES La Sénia es pot utilitzar des de qualsevol assignatura, l’alumnat pot col·laborar per iniciativa pròpia o a proposta del professorat.

Cal considerar que la revista té una gran repercussió dins de la comunitat eductiva i que crea un vincle amb les famílies així com intensifica les relacions amb les institucions. Una dada curiosa és que una entrada pot arribar a tenir fins a 3.000 visites.

Ens hem fet ressò de notícies com per exemple que el President de la Generalitat, Ximo Puig, entrega un premi al professor de música, que els conseller d’Educació assisteix a la presentació d’un llibre del company de valencià o que l’alcaldessa de Paiporta entrega un premi als nostres alumnes. Exemples, que en definitiva, contribueixen a millorar la percepció que es té del centre a nivell intern però també de cara l’exterior.

La revista s’ha integrat molt ràpidament en la vida del centre i de les famílies. Sense cap mena de dubte que les famílies estiguen informades del gran nombre d’activitats que es fan al centre ajuda a millorar la percepció que es té del centre i del professorat, de la seua tasca i també molt important subratllar es posa de manifest que les activitats extraescolars no són “excursions per perdre el temps”.

La revista, en un centre on hi ha dos tipus d’ensenyament diferenciables depenent de  la seua obligatorietat, tendeix un pont de coneixement mutu entre l’ESO, el batxillerat, l’FPB i els cicles Formatius

El suport digital permet que la informació siga accessible, recuperable – s’ordena, s’etiqueta i s’emmagatzema-i es puga compartir en l’acte a qualsevol lloc del món. En un suport digital es perd la linealitat, la lectura és participativa i hipertextual i és precisament en aquest concepte que la nostra revista marca la diferència en distingir digital de digitalització –un pdf seria un exemple de digitalització-,és a dir, podem inserir hipervincles del tipus que es considere per ampliar o il·lustrar la informació des d’un vídeo de Youtube a qualsevol tipus d’enllaç.

 Amb tot, pot ser allò més rellevant de la revista és el seu caràcter inclusiu, pràcticament tot el centre a participat en la revista bé siga col·laborant amb algun text escrit o bé eixint en alguna fotografia.

Per sort, ara per ara, escriure i publicar –en definitiva el donar a conèixer les nostres produccions escrites- encara s’associa a prestigi entre els adults però encara més entre els i les nostres estudiants.

 

Print Friendly, PDF & Email