“La música amb música entra” és la màxima del professor Àngel Rabasa.

Glòria Llàcer / 11 de desembre de 2017

Més de dos-cents alumnes de l’ESO acudiran al Museu de la Rajoleria per gaudir d’un espectacle de música en directe, i així, amb la pràctica aprendre a escoltar i gaudir. El “Quartet de clarinets” estarà format per Alberto Ferrer Martínez (professor del Conservatori de Catarroja i pare d’alumne), Sergi Ferrer López (alumne de l’IES La Sénia), Cristina Gallego Ferrís (professora de clarinet a l’escola de Música José Moreno Gans d’Algemesí i filla de la nostra companya Emi Ferrís) i Àngel Rabasa Melià (professor de Música de l’IES La Sénia).

“Sentir, dir i fer” són les tres passes d’Àngel Rabasa per tirar endavant qualsevol projecte musical convençut que la música és un saber i un sentir, que és ciència i art i també matemàtiques i llenguatge. La música és també silenci, com ens subratlla insistentment en els assajos del cor: “tan important és la música com els silencis”.

Sabem que  els darrers avenços neurocientífics  en l’actualitat desenrotllen teories com que la música ajuda al desenvolupament cerebral dels xiquets, que els xiquets involucrats en la música aprenen millor o que escoltar música estimula una gran quantitat de zones del cervell.

 Més de dos-cents alumnes de l’ESO acudiran al Museu de la Rajoleria per gaudir d’un espectacle de música en directe, i així, amb la pràctica aprendre a escoltar i gaudir.

El “Quartet de clarinets” estarà format per Alberto Ferrer Martínez (professor del Conservatori de Catarroja i pare d’alumne), Sergi Ferrer López (alumne de l’IES La Sénia), Cristina Gallego Ferrís (professora de clarinet a l’escola de Música José Moreno Gans d’Algemesí i filla de la nostra companya Emi Ferrís) i Àngel Rabasa Melià (professor de Música de l’IES La Sénia).

 El “Quartet de Clarinets” de l’IES La Sénia interpretarà una selecció de clàssics populars i se simultaniejarà la interpretació musical amb la projecció del treball que L’alumnat de l’optativa de Música de 4t d’ESO ha realitzat.

 El concert serà un recorregut per la música del Barroc. Classicisme, segle XIX i algunes bandes sonores que ha formen part de la història musical del segle XX. I és que la música també és història.

Print Friendly, PDF & Email