Alumnes de 4t d’ESO de Tecnologia fan tallers a la Universitat

Mònica Camiña / 22 de gener de 2018

 L’alumnat del grup PR4 va realitzar un taller d'”Instrumentació amb sensors quotidians” i els alumnes de Tecnologia dels grups E-42 i E-43 van realitzar un taller de “Configuració d’equips de telefonia i veu IP”.

Com altres anys, l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València (ETSE-UV), ofereix tallers gratuïts per a estudiants de 4t de Secundària i 1r de Batxillerat en els mateixos laboratoris de la Universitat. I com no, els nostres alumnes de 4t de Tecnologia no podien faltar! 

El passat divendres 19 de gener, 26 alumnes de 4t d’ESO de Tecnologia van passar tot el dia en la universitat, amb la seua professora de Tecnologia, Mònica Camiña. Primer, van anar al saló d’actes on els van explicar en què consisteix l’oferta formativa de la universitat, així com els diferents Campus dels que disposa (Blasco Ibáñez, Tarongers i Burjassot-Paterna) i, més concretament, els van parlar de les eixides professionals dels graus universitaris de la ETSE-UV: Enginyeria Electrònica Industrial, Enginyeria Multimèdia, Enginyeria Telemàtica i Ciència de dades (també conegut com Big Data).

Més endavant, els alumnes es van distribuir en dos grups i cada un va anar a fer un taller diferent amb professors de la universitat: mentre que el PR4 realitzava un taller d'”Instrumentació amb sensors quotidians”, els alumnes de Tecnologia dels grups E-42 i E-43 realitzaven un taller de “Configuració d’equips de telefonia i veu IP”. El primer taller està relacionat amb el bloc de continguts de robòtica que els alumnes del PR4 van començar a treballar abans de les festes de Nadal i que continuaran fins a final de curs en les classes de robòtica que fem al altell del taller de Tecnologia. Per contra, els alumnes de l’optativa de 4t de Tecnologia van estudiar en la primera avaluació les característiques de les xarxes d’ordinadors, d’Internet i dels protocols de comunicació TCP/IP, així que el taller de telefonia IP els va servir per a aprofundir en els seus coneixements sobre telemàtica.

Vam fer una parada per a esmorzar en la cafeteria del campus i després els alumnes van continuar en els tallers fins les 13:30h, moment en el que vam tornar a pujar al tramvia fins a l’estació de l’Empalme i després el metro fins a Paiporta. Eixa setmana hi havia aturades del metro però vam tindre sort i no ens van afectar pràcticament res. Vam arribar a Paiporta sense cap incidència al voltant de les 14:30h. Vam eixir de bon de matí, a les 8:20h, així que vam passar tot el matí.

Cap incidència que comentar. Tot correcte. El comportament dels nostres alumnes va ser elogiat pel professorat de la universitat… I és que dona gust fer activitats amb ells!  Héctor, Ana, Clara, Hugo, Dani, Jorge, Pau, Miquel, Carles, Noah, Pablo, Cristian i Carlota del PR4. Carlos, Ismael, Samuel, Mario, Marcos, Sergio, Àngel, Ramiro, Mateu, Pau, Quique, Sergio i Fran dels grups E-42 i E-43. 

Potser l’única cosa que caldria comentar és que ens hauria agradat que els tallers hagueren estat encara més pràctics i fer més curtes les introduccions teòriques. En general els va agradar, però vam apuntar aquesta suggerència en l’enquesta que ens facilitaren des de la universitat.

 

Print Friendly, PDF & Email