Nova experiència conjunta dels grups E-11 i del PR4. Ara comparteixen la lectura “Córrer sense por”

Núria Garví / Marta Sánchez / Iván Pozas / Toni Garcia /14 de f3brer de 2018

Al llarg de dues sessions de dues hores l’alumnat del E-11 i del PR4 ham compartit la lectura del llibre Córrer sense por de l’escriptor Giuseppe Catozzela. La lectura del llibre s’insereix dins del programa d’Innovació Educativa “L’ESO CANTA AMB COR” que aquest curs ha centrat l’educació en valors en una difusió i sensibilització pel tema dels refugiats.

Al llarg de dues sessions de dues hores l’alumnat del E-11 i del PR4 ham compartit la lectura del llibre Córrer sense por de l’escriptor Giuseppe Catozzela. La lectura del llibre s’insereix dins del programa d’Innovació Educativa “L’ESO CANTA AMB COR” que aquest curs ha centrat l’educació en valors en una difusió i sensibilització pel tema dels refugiats. Aquest projecte que té una dotació econòmica de la Conselleria d’ Educació, Investigació, Cultura i Esport ha subvencionat el cent per cent de la compra d’aquests llibres ( més de tres-cents euros) que ara estaran al centre disponibles per a qui tinga interés en llegir-lo.

Amb els grups E-11 i PR4 hem abordat el llibre fent tàndems de lectura i aquestes han estat els impressions de l’alumnat de primer de l’ESO.

Núria Garví  Serrano 🧚🏽‍♀️ E-11 ❤️ens comenta

 
“Els divendres 16 i 23 de gener del 2018  els alumnes del E-11 vam fer una altra activitat amb els alumnes de 4t d’ESO en l’assignatura de valencià, dirigida per la nostra professora Glòria Llàcer. Varem anar a la biblioteca(📚 ) i ens vam separar per parelles i trios junt a un major 👨👩👧
Vam llegir un llibre que es deia Córrer sense por🏃🏽‍♀️ “ i havíem  d’apuntar en un full 📝les frases  amb significats importants. 
 
Va ser una experiència molt gratificant, m’ho vaig passar molt be mentre llegíem . I  tornaria a repetir🔁 moltes voltes. “
Marta Sànchez també fa algunes valoracions sobre l’activitat:

“En la classe de valencià ens hem ajuntat per a fer una xarrada molt divertida i emocionant.

Glòria Llàcer la mestra de valencià, ens ha proposat fer una activitat d’aprenentatge amb els de 4º, amb els que ja vam compartir una estona divertida fent un programa de ràdio de la importància de les dones…         Amb ells hem llegit  un llibre molt fantasiós que hem gaudit molt. L’organització constava de grups de tres o quatre persones on hi havia  un de 4º i la resta de 1º, amb un llibre cadascun del grup. L’activitat tractava de millorar la fluïdesa de llegir i elegir entre tots els del grup una frase que ens haguera impressionat del llibre . La del meu grup ha sigut aquesta:

   “Perquè la guerra no ens podia prendre l’única cosa important:  “Perquè la guerra no ens podia prendre l’única cosa important:  

“Perquè la guerra no ens podia prendre l’única cosa important: el que ell era per a mi i el que jo era per a ell.  La guerra es pot endur moltes coses però això no ho podia tocar”

  Anàvem llegint de paràgraf en paràgraf amb torns on participàvem tots els de l’equip. Allò estava bé, perquè així descansaves i et podies comparar amb els altres, captar les teues errades i remeiar-les la pròxima vegada que et tocara. HA SIGUT FANTÀSTIC!!! L’única cosa que ens faltava era el temps. Els 55 minuts es van fer curts. M’agradaria molt repetir aquesta experiència i seguir llegint aquell llibre amb tan bona companyia.

GRÀCIES A TOTS PER  FER AQUESTA ACTIVITAT POSSIBLE!!!                                                  

REPETIM???

Iván Pozas també opina “estaria molt be repetir” i Luci López en la mateixa línia afirma: “A mi em va agradar molt, i va ser una experiència tranquil·la. Al final no va donar temps però l’estoneta va ser inoblidable. Toni Garcia ho resumeix així: “vam estar llegint durant una hora molt intensa i la veritat és que a mi em va agradar molt!!!

 
Print Friendly, PDF & Email