Sergi Durbà publica el còmic: Paco Cabanes “el Genovés” L’heroi esportiu dels valencians

cubierta genoves 170124Glòria Llàcer / 4 de febrer de 2017

Sergi Durbà, professor de valencià: Llengua i Literatura de l’IES La Sénia és coautor amb David Sarasol del còmic Paco Cabanes “el Genovés” L’heroi esportiu dels valencians que compta amb il·lustracions de Mar Oliver.

Aquesta iniciativa pretén apropar la figura de Paco Cabanes “el Genovés” als més menuts  amb una clara voluntat d’homenatge al nostre ídol esportiu. Cal assenyalar l’encert de triar el gènere del còmic per fer un repàs a la biografia i fites esportives d’aquesta llegenda de la pilota valenciana.

Una edició molt acurada que combina unes il·lustracions sintètiques però dinàmiques, una composició que juga amb les perspectives sobre un fons blanc trinquet,  l’ús moderat dels colors vius i que integra la tipografia com un recurs expressiu més.

Al final del llibre un glossari i unes propostes didàctiques fan d’aquest còmic una eina ben interessant per transmetre en les escoles el valor de la tradició d’aquest esport tan nostre.

La presentació es va fer dimecres 1 de febrer a les 11.30 hores en el Centre Cultural de la Nau  on en roda de premsa es va explicar el projecte que comptà amb la participació del conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, del director general d’Esports de la Conselleria, Josep Miquel Moya; el director de la Càtedra de Pilota, Vicent Añó; el vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño, i el protagonista de l’obra, Paco Cabanes “El Genovés”.

Print Friendly, PDF & Email