Tres alumnes de l’IES La Sénia participen en el Simposi Decàleg del Consell Escolar Valencià.

Redacció / 5 de febrer de 2017

Tres alumnes de l’ IES La Sénia participen en el Simposi Decàleg del Consell Escolar Valencià com a ponents acompanyats per l’orientadora del nostre centre Pilar Pérez Esteve i que s’ha realitzat en el MuVim.IMG_2380

Els objectius del simposi són dialogar, fer propostes d’actuació i compartir reflexions sobre la comunitat educativa. El “Decàleg” és un document que recull recomanacions de millora per a la comunitat educativa amb l’objectiu d’estudiar les tècniques i actuacions per a millorar el rendiment escolar i les possibilitats d’ocupació dels joves.

Divendres 3, la primera ponent del simposi en donar veu als estudiants va  ser la nostra alumna Ana Montes de 4t d’ESO que va ser rebuda per la presidenta del Consell Escolar, Encarna Cuenca. Ana Montes va ser ponent en la taula 1. Alumnat: ciutadà i protagonista. Dissabte 4 de febrer  Inés Navarro i Carles Gutiérrez també de 4t de l’ESO van ser els presentadors de la taula 9.Orientació Educativa on va ser ponent Pilar Pérez Esteve, la nostra orientadora.

En aquest simposi l’alumnat de diferents nivells educatius ha estat el protagonista perquè és necessari escoltar els alumnes i perquè el sistema educatiu s’enfronta a reptes com el fracàs escolar o la inclusió.

Al simposi han assistit els presidents dels consells escolars autonòmics i de l’Estat, els repIMG_2383resentants socials i els diputats que van comparèixer a Les Corts per a la redacció del projecte, trenta experts reconeguts en els diferents àmbits de l’educació, els membres del Consell Escolar, que l’han organitzat i han actuat com a moderadors, així com el conseller, Vicent Marzà, i el secretari d’Educació, Miguel Soler. Les jornades han comptat també amb l’assistència de tots els assessors dels CEFIRE, els seus directors, a més de seixanta docents inscrits, alumnati els consellers i conselleres del Consell Escolar Valencià.

Print Friendly, PDF & Email