Els alumnes de 1r i 2n de l’ESO visiten el Museu de la Pilota del Genovés

Sergi Durbà / 22 de febrer de 2017IMG_2449

Un èxit. Així es podria qualificar la doble visita que els grups de 1r i 2n d’ESO de l’IES la Sènia de Paiporta han realitzat al Museu de la Pilota del Genovés, en ple cor de la comarca de la Costera. En conjunt, dues sessions molt gratificants on els alumnes han pogut descobrir, de primera mà, el vocabulari valencià que gira al voltant del joc per excel·lència d’aquestes terres. També, com no, dels beneficis educatius i esportius que comporta aquest esport. Entre altres coses, la visita ha servit per elaborar artesanalment una pilota amb esparadrap i llana; i per conèixer un espai museístic on hi ha exposades multitud de curiositats: reproduccions de trinquets emblemàtics, materials i atifells per a fer pilotes de vaqueta, imatges dels més grans pilotaires de la història i també una canxa de galotxetes on alguns atrevits han posat a prova les seues destreses amb les mans. Adjunt al mIMG_2457useu, a més a més, hi ha el trinquet del Genovés, un espai únic on sovint es juga a raspall, modalitat de pilota viva que molts alumnes han aprofitat per a practicar per primera vegada. Tot un privilegi. I en definitiva, una experiència coordinada pel departament de valencià de l’IES La Sènia que, sens dubte, caldrà repetir en cursos successius.

Print Friendly, PDF & Email