A la manera de Sant Vicent Ferrer

Sergi Durbà / 26 de març de 2017

Els alumnes de 3r han estat treballant la predicació oral i escrita del segle XIV i han acabat escrivint uns sermons sobre l’estudi a la manera de Sant Vicent Ferrer. Ací en presentem una selecció.

Sermó amb paràbola. Olga Soler

Estudiar és la vostra obligació! Heu d’estudiar per poder aconseguir el treball, fins i tot la vida que desitgeu. “Jo no vull fer més exàmens ni anar a escola”, va dir una alumna. “Tin en compte que molta gent de països pobres no poden anar a escola i es queden en la ignorància; i poder anar a escola per a molts és un somni”, va dir un altre alumne agraït.

Els dos alumnes van continuar conversant fins que la primera alumna va entrar en raó. “Estic d’acord, la meua obligació és estudiar i és un privilegi que he d’aprofitar.

 

Sermó amb exemple. Paula Montes

Escolteu: hi havia una vegada dues germanes. Una que estudiava molt i anava a classe cada dia. I una altra que deia que això no servia per a res i no apareixia per classe. Va passar el temps i la que estudiava va tindre un bon treball però la que no volia li va haver d’ajudar la seua germana perquè poguera guanyar-se la vida.

Si no estàs ben preparat per afrontar el futur no podràs viure de la forma en què vols i el treball es convertirà en una càrrega.   


Sermó amb hipèrbole. Guille Fernández

Estudiar és realment una acció que no és obligada però les persones que no estudien aniran a l’infern. Déu meu! Estudieu per a no ser uns incultes. És important per a la nostra cultura, per a la nostra intel·ligència. Encara que, de vegades, el cap vos esclate!!! Hi ha coses a estudiar malgrat que pensem que no tenen cap sentit en les nostres vides. Estudieu joves valencians!!! 


Sermó amb argument d’autoritat. Rosanna Segovia

A Paiporta va passar que un jove xiquet va suspendre tot i el seu esforç pe estudiar. La seua mare, que l’estimava molt deia: “jo sé que l’estudi és molt important, però amb tanta quantitat, no molt! Oh, si jo poguera tornar a estudiar!”

La mare es presentà a l’institut i va dir als directius del centre : “si el meu fill fa els deures, no entenc el perquè del seu suspens” Els directius li contestaren amb por de la seua reacció però li digueren: “no sols són deures, ací no formem notes amb percentatges i nombres, sinó que formem persones”.

La mare, sorpresa, digué: “aleshores no és sols estudiar, sinó que hem d’educar”. Els directius afirmaren: “sí”


Print Friendly, PDF & Email