Els alumnes de 4t d’ESO de l’IES la Sénia als “Ludi Saguntini”

Sergi Durbà / 7 d’abril de 2017

Els Ludi Saguntini són unes jornades lúdiques que s’inspiren en l’època romana i en la cultura clàssica.  El nostres alumnes a més dels tallers assistiren a la dramatització de la comèdia de Plaut Truculentus en l’escenari espectacular del teatre romà

Una experiència gratificant i un projecte engrescador. D’una banda, el marc incomparable dels Ludi Saguntini, que des de fa anys congrega a milers d’estudiants a Sagunt, capital del Camp de Morvedre. I d’una altra, els alumnes de 4t d’ESO de Cultura Clàssica i Llatí de l’IES20170405_132432 sagunt taller la Sénia de Paiporta, que aprofitaren la jornada per a participar en les activitats, tallers i obres de teatre clàssics organitzats per a l’ocasió.

Els Ludi Saguntini són unes jornades que, com el seu propi nom indica, són lúdiques, amb el toc distintiu, això sí, que s’inspiren en l’època romana i en la cultura clàssica, en general. Els alumnes de la Sénia, concretament, van participar en un taller de confecció de mosaics i en un de ceràmica. En el primer van elaborar el seu propi mosaic a partir d’unes xicotetes peces de gres anomenades tessel·les. I en el segon van posar en pràctica les seues destreses artístiques a partir de l’elaboració de dissenys, motius i sanefes inspirades en l’Antiga Roma. Ja de vesprada, en l’escenari espectacular del teatre romà, assistiren a la dramatització de la comèdia de Plaut Truculentus, diluïts entre centenars d’estudiants procedents de tots els racons del País Valencià.

Un èxit, en definitiva. Un èxit organitzat pel departament de Llengües Clàssiques de l’IES la Sénia i coordinat, magníficament, per la companya Lídia Macías. L’any que ve, més i millor.

Print Friendly, PDF & Email