IX VETLADA POÈTICA: EN FEMENÍ

Mª Àngels Verdejo / 18 de maig de 2017

En la novena edició, En Femení, s’apostà per la visibilització de la dona poeta en la nostra llengua i la promoció per la igualtat efectiva de gènere. Els 19 poemes objecte de les recitacions eren de dones poetes i els textos de presentació van ser més reivindicatius que mai. Calia en aquesta ocasió focalitzar la discriminació positiva en tres àrees: la dona, la poesia i la nostra llengua.

El proppassat 12 de maig a les 19.00h a l’Auditori Municipal de Paiporta tingué lloc la IX Vetlada Poètica. Un any més els IES Andreu Alfaro i La Sénia realitzaren aquesta activitat integradora de poesia en la nostra llengua i música amb els alumnes voluntaris de 4t d’ESO. Enguany, en la novena edició, En Femení, s’apostà per la visibilització de la dona poeta en la nostra llengua i la promoció per la igualtat efectiva de gènere. Els 19 poemes objecte de les recitacions eren de dones poetes i els textos de presentació van ser més reivindicatius que mai. Calia en aquesta ocasió focalitzar la discriminació positiva en tres àrees: la dona, la poesia i la nostra llengua.

Els poemes estaven organitzats en quatre blocs temàtics. En el primer bloc els poemes versaven sobre el poder de les paraules i l’amor, en el segon bloc es tractaven els entrebancs i el coratge de viure, el tercer al·ludia a la identitat i a la solidaritat i l’última part apostava per poemes reivindicatius de la igualtat de gènere. I en aquest punt volem esmentar la importància dels presentadors en un acte com aquest, ja que sense una clara lectura dels textos que expliquen, justifiquen i cohesionen les idees expressades, l’acte no arribaria a l’auditori d’igual manera.

Com a xicotetes novetats:

–        la veu a qui donaven pas els presentadors i que inseria en el discurs conductor de l’acte fragments poètics que refermaven les idees expressades,

–        l’emocionant interpretació al piano, per Elies Monhcolí, i al violí, per Berta Belinchón, de la cançó Woman, de John Lennon; dedicada a la poeta Isabel Robles,

–        I la presència dels poetes Isabel Robles (premi Lletra Lila d’enguany) i Jaume Pérez Montaner.

La Banda Juvenil de La Unió Musical de Paiporta i l’acompanyament dels poemes al piano per part d’Elies Moncholí van fer brillar més l’actuació dels nostres alumnes, qui amb la sentida recitació i el seu saber estar dalt de l’escenari, despertaren diferents i gratificants emocions entre els presents i deixaren en tots un record inoblidable.

Després, alumnat i professorat anàrem a celebrar l’èxit de la vetlada a la plaça Xúquer, on sopàrem a la fresca i riguérem de bon grat de tots els nervis passats.

Les professores responsables de l’acte, Puri Gimeno (IES Andreu Alfaro) i Àngels Verdejo (IES La Sénia) feliciten i agraeixen la presència i la col·laboració de totes i de tots. Enhorabona!!!

 

Print Friendly, PDF & Email