He descobert el meu camí, les matemàtiques. Campus Científic d’estiu a la Universitat de Santiago de Compostela (USC)

Elisa Pardo

Primer de batxillerat va suposar-me un embull d’idees, de sensacions i d’inseguretats que em conduïren a una estat de confusió el qual em frustrava fins al punt que augmentava aquest embolic indecís. Tot i això, partia d’un desig ferm: volia convertir-me en una bona científica.

Afortunadament, a finals de curs vaig rebre la notícia de què m’havien concedit una beca, que m’oferia l’oportunitat de viure l’experiència universitària durant una setmana. En el meu cas, em vaig hostatjar a la residència del campus Vida de la universitat de Santiago de Compostela, amb l’objectiu de realitzar un projecte de matemàtiques aplicades a la distribució del crim.

En un primer moment em vaig omplir de goig, alhora que sentia una mica de por per allò desconegut. Temia no estar a l’altura dels companys que coneixeria, pel que a la capacitat intel·lectual es refereix, de la relació amb ells, de la mateixa universitat i dels professors que m’impartirien classes… Era tot un món que admirava però a la vegada, m’imposava.

Una vegada vaig arribar ens reunirem tots els estudiants, em vaig adonar que compartíem inquietuds semblants, els mateixos temes de conversa, una ritme de vida similar. Em vaig sentir al meu lloc envoltada dels meus. Tots nosaltres establirem llaços d’amistat forts que encara mantenim.

Pel que fa al projecte, les classes inicials foren desconcertants en tant a la metodologia del professorat i dels continguts acadèmics. Eren completament diferents. Malgrat això, a mesura que transcorrien els dies ens vam acostumar al mètode nou d’aprenentatge i finalitzarem amb un grau elevat de coneixements i autonomia en el treball.

Durant la setmana que vaig conviure amb els meus companys i amb el professorat, vaig descobrir un món farcit d’incògnites que m’intrigaven i que volia desemmascarar. L’experiència em va transmetre seguretat i tranquil·litat, ja que aquest embull que en turmentava es començava a organitzar.

En conclusió, és una vivència que aporta als estudiants un gran bagatge que els resultarà beneficiós en el seu progrés com a tal. Alhora, garanteix un ample ventall d’oportunitats i de relacions socials en àmbits en els quals els joves se senten còmodes i amb les seues competències i capacitats satisfetes i desenvolupades, com és el meu cas. Per últim, és útil per tal d’atiar els interessos acadèmics o per contra, per descartar camps d’estudi. Jo, personalment, he descobert el meu camí: les matemàtiques.

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 1272 - Today Page Visits: 2

1 Comment on "He descobert el meu camí, les matemàtiques. Campus Científic d’estiu a la Universitat de Santiago de Compostela (USC)"

  1. Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

Comments are closed.