Literatura, vessant lúdica

MªÂ  Àngels Verdejo / 15 de juny de 2017

Els alumnes de 4t d’ESO en l’assignatura de Valencià han realitzat aquest tercer trimestre una aplicació lúdica d’un tema de Literatura contemporània. A més, aprofitant que aquesta setmana ja estaven la majoria dels exàmens realitzats, hem passat per les classes de 3r mostrant i explicant aquests jocs literaris.

Els alumnes de 4t d’ESO en l’assignatura de Valencià han realitzat aquest tercer trimestre una aplicació lúdica d’un tema de Literatura contemporània. Organitzats en grups de quatre persones han estudiat i exposat un tema de narrativa, poesia o teatre dels anys 30, del període comprés a partir  de 1939 o bé de final de segle XX. L’exposició del tema podia comptar amb el suport de diferents tecnologies audiovisuals: power points, prezzi, video scribe, powtoon…. però era indispensable, en una segona part del treball, exposar de forma lúdica la manera en què el grup pensava que el contingut del tema arribaria més fàcilment i de forma més entretinguda als seus companys. Calia treballar i repassar els continguts exposats mitjançant un joc i establir-ne les normes: de parelles de memòria, de relacionar elements que s’enganxaven amb velcro, jocs de taula amb tauler inclòs, mesures de temps, timbres, targetes amb pistes… A voltes, els premis, unes xuxes!!!

A més, aprofitant que aquesta setmana ja estaven la majoria dels exàmens realitzats, hem passat per les classes de 3r mostrant i explicant aquests jocs literaris. Hem d’agrair al departament de Matemàtiques el préstec d’un moblet amb rodes on hem col·locat els treballs per poder transportar aquesta experiència lúdica més fàcilment. Així dóna gust.

WP_20170612_019

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 623 - Today Page Visits: 1