Victoria Aznar i Susana Valero s’acomiaden aquest curs 2016-17 de la docència

Homenatge Victoria Aznar i Susana Valero

Glòria Llàcer / 23 de juny de 2017

 Victoria Aznar del Departament d’Anglés  i Susana Valero del Departament de la família Administrativa es jubilen. Aquestes dues professores han estat pioneres en impulsar projectes europeus per al nostre alumnat.Gràcies a la seu implicació un gran nombre d’alumnat paiportí ha pogut viure l’experiència de conéixer Europa.

Aquesta fi de curs 2016-17 acomiadem dues companyes de llarguíssima trajectòria docent ací a l’IES La Sénia. Són Victoria Aznar del Departament d’Anglés  i Susana Valero del Departament de la família Administrativa. Hem de subratllar que aquestes dues professores han estat pioneres en impulsar projectes europeus per al nostre alumnat.

Sílvia Royo subratlla dos aspectes fonamentals d’aquestos programes, un és l’incentiu que suposa per a l’alumnat de cicles formatius a l’hora d’escollir el nostre centre i l’altre importantíssim per al creixement personal el de proporcionar-los una experiència única. I és que ja ho deia Sant Agustí “el món és un llibre i aquells que no viatgen només llegeixen una pàgina”.

Ens hem de remuntar al curs 2007-08 quan començaren amb un primer conveni en un institut de Venècia per a començar ja en l’any 2010 amb els pròpiament dits Programes Europeus.

En aquell moment els projectes europeus adreçats a cicles s’anomenaven Leonardo mentre que els dirigits per a l’alumnat d’ESO i batxillerat s’anomenaven Cumenius que ara han confluït en els actuals Europa+.

Ara totes dues es jubilen i deixen un llegat ben important: un gran nombre d’alumnat paiportí més europeïtzat i uns fonaments ben consolidats per poder continuar amb els Europa+.

El curs vinent les trobarem a faltar per la seua implicació i compromís amb l’educació, pels seus discursos vehements i perquè són divertides i afectuoses amb els seus companys i amb els nostres alumnes.

Com no podia ser d’altra manera aquestos darrers dies són protagonistes de nombrosos homenatges. El més institucional l’organitzat per l’ajuntament de Paiporta que va comptar amb l’assistència de l’alcaldessa Isabel Martín i amb  coordinació de L’IES Andreu Alfaro i L’IES La Sénia amb assistència dels respectius directors Puri Gimeno i Vicent Tatay. L’acte va comptar amb l’emotiu embolcall de la música -a càrrec de la violinista Berta Belinchón Gimeno-  i la poesia,  arranjat amb el mestratge de la professora Mª Àngels Verdejo.

En aquesta nova etapa vital que van a iniciar els desitgem el millor i ens consta que en els seus plans de futur no pararan de viatjar perquè d’aquest llibre que és el món en són unes grandíssimes lectores.

 

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 835 - Today Page Visits: 3

About the Author

admin
Idea original de Glòria Llàcer