Paiporta Món de Contes.

Noah Dewsbery / Héctor Bordés / 10 d’octubre de 2017

José Luis Gutiérrez García, ens porta des de Zamora dins del marc Paiporta Món de Contes  romanços que ell es dedica a recopilar per a què no es perden i aconseguir preservar aquest patrimoni literari popular.

Dimecres 4 d’octubre l’IES la Sénia va tenir l’oportunitat de gaudir d’aquesta segona convocatòria de  Paiporta món de contes.

José Luis Gutiérrez García, conegut també com “Guti”  arriba des de l’altra banda de la península, de Zamora, per contar-nos un bon grapat de romanços que ell es dedica a recopilar per a què no es perden i aconseguir preservar aquest patrimoni literari popular que ens dibuixa una altra època i una altra manera de viure, més rural i molt llunyana de l’actual consumisme, una època on els xiquets treballaven en el camp o cuidant el ramat, un temps de precarietats i d’escassetat d’aigua i de roba.

Aquestos romanços, són històries en vers d’amor, però també de desamor i de traïcions. Guti s’ha dedicat a buscar tots aquestos romanços, tant és així que per aquest empeny  s’ha guanyat el sobrenom de “cazaviejas”

Així, un romanç rere l’altre, històries tan dispars com “El traidor Marquillos”,”La pedigüeña”,”El frailote”, Guti aconsegueix des del primer moment captar l’atenció i el reconeixement de tot el nostre alumnat que van aplaudir ben efusivament el seu treball.

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 1114 - Today Page Visits: 1

About the Author

admin
Idea original de Glòria Llàcer