27 de setembre: Justícia Popular

Berta Martínez Sandrós / 16 de setembre de 2017

El 29 de setembre de 2017 se celebrà a la ciutat de València una manifestació organitzada per la Plataforma per la Memòria del País Valencià i El Frente Republicano, en memòria a cinc joves assassinats pel franquisme.

 Com alumna de 4º d’ESO  de l’IES la Sénia amb coneixements sobre el que va ocórrer a Espanya amb la dictadura de Francisco Franco, tema que es comentat sovint a les classes d’història.

El 29 de setembre de 2017, vaig assistir a una manifestació organitzada per la Plataforma per la Memòria del País Valencià i El Frente Republicano, en memòria a cinc joves assassinats pel franquisme: José Hunberto Baena Alonso, Jose Luis Sanchez Bravo, Ramon García Sanz, Juan Paredes Manot i Angel Otaegui, tres militants de FRAD i dos d’ETA.

48 anys després, els més de 115.000 desapareguts en fosses comunes, els milers d’assassinats, empresonats, torturats, dones humiliades davant tot el poble amb el cap rapat, que van ser violades i robats els seus fills, milers de persones víctimes del terror feixista, després de tots aquests esdeveniments el franquisme segueix exempt de justícia. El règim del 78 que continua negant-se a jutjar els torturadors, com “Billy el niño” que va torturar als 3 militants del FRAP, més de 50 botxins voluntaris d’aquell afusellament que continuen en l’anonimat, sense judici ni depuració.

La manifestació va començar a les 20:00h en les Torres de Quart, on varen formar amb banderes republicanes a la banda dreta i comunistes a la banda esquerra. Quan començà a fer-se fosc van encendre les entorxes que anaven entre les banderes, i al principi hi havia una fotografia de cada una de les víctimes. La manifestació va acabar a les Torres de Serrans, amb un discurs dels representants de cada organització de la manifestació.

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 1150 - Today Page Visits: 1

About the Author

admin
Idea original de Glòria Llàcer