Una única llengua a Europa?

Chloe Moya Zafra  / 30 d’octubre de 2017

Jo crec que una única llengua a la Unió Europea podria funcionar i no podria. Per una part, podria funcionar perquè seria més fàcil comunicar-te amb la gent del teu continent i no seria tan d’embolic haver de saber les llengües dels països que tenim al costat. En canvi, si te’n vas de viatge a un país diferent al teu, no sabries més llengües, si no les has estudiades, a part de la teua pròpia, i en conseqüència, com allí hi ha un idioma diferent al teu, no sabries cap paraula i seria un embolic estar tot el viatge pendent del traductor. A més, no podries comunicar-te amb ells si no fóra pels gestos, cosa que és un poc desagradable. I per això, no m’agrada la idea que a Europa només es parle una llengua, ja que per a mi és un gran desavantatge.

D’altra banda, no seria el més correcte, perquè afectaria a altres llengües dels països propers al teu i potser canviaria alguna cosa de la nostra llengua. Finalment, a mi m’agrada com està el panorama lingüístic avui, perquè cada país té la seua pròpia llengua i com ara la gent està estudiant més idiomes per a tindre més coneixements i també viatja per tot el món sense haver de portar un diccionari, pareix que molta gent està contenta i jo també ho estic.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 1622 - Today Page Visits: 1

About the Author

admin
Idea original de Glòria Llàcer