“Posem fi per tenir un principi”, el nostre lema per al 25 de novembre.

Clara Ruíz / Glòria Llàcer / 3 dedesembre de 2017

Divendres  24 de novembre el grup PR4 de l’IES La Sénia acudia a la concentració convocada per l’Ajuntament d’aquesta localitat. L’alumnat ha preparat un documental i un programa de ràdio d’aquesta jornada en homenatge a totes les víctimes de la violència de gènere.

La  celebració del 25 de novembre té un origen tràgic; l’assassinat de les tres germanes Mirabal a la República Dominicana. Ser reivindicatives i opositores al règim va molestar el dictador Rafael Trujillo que ordenà l’execució d’aquest crim.

L’ONU fa dihuit anys declarà aquesta data jornada reivindicativa per a l’eliminació de les violències contra la dona.

Divendres  24 de novembre els alumnes dels instituts de Paiporta acudíem a la concentració convocada per l’Ajuntament d’aquesta localitat, i el grup PR4 de l’IES La Sénia ha preparat un documental i un programa de ràdio d’aquesta jornada.

En els enllaços que teniu a continuació podreu veure el primer programa pilot de televisió que hem fet així com el programa de ràdio.

S’ha comptat amb la col·laboració de l’Alcaldessa Isabel Martín, Maria Isabel Albalat Regidora de Benestar Social i  d’Igualtat, i Raquel Barletta, Tècnica d’igualtat de l’Ajuntament de Paiporta que han aportat reflexions profundes i sentides sobre la significació d’aquesta data.

L’ambient en d’aquesta concentració era molt trist tant que algunes i alguns jóvens no van poder contenir les llàgrimes  quan es van haver de llegir el nom de les dones i criatures víctimes de la violència d’aquest any.

 L’acte es va tancar amb un minut de silenci al voltant d’unes roses roges depositades sobre un drap negre en memòria de les víctimes.

Els alumnes del grup PR4 juntament amb la seua professora, Glòria Llàcer, els volem retre amb aquest treball un homenatge sota el lema “Posem fi per tenir un principi”.

Posem fi per tenir un principi és el documental que trobaràs ací:

 

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 1363 - Today Page Visits: 1