9 D’OCTUBRE

Redacció.

El 9 d’octubre és una data important i significativa de la nostra història per això aquesta setmana parlarem amb els nostres alumnes de la nostra història, qui som, d’on venim i quines són les nostres senyes d’identitat.

I en aquest 9 d’octubre és també costum celebrar la “mocadorà”, una tradició que ve de molt antic, algunes teories diuen que té el seu origen el mateix dia de l’entrada de Jaume I a la ciutat de València.

A l’institut, la cançò que ens indicarà el canvi de classe serà La Flama (Obrint pas). Obrint Pas es va formar al 1993, quan un grup de tres amics, establí contacte a l’institut Benlliure de València. El 1994 enregistraren la seua primera maqueta amb la qual van participar en la fase final del III Tirant de Rock del qual van resultar un dels quatre guanyadors. La dolçaina és l’instrument que fa del seu un rock diferent i molt valencià.

La Flama

Amb l’espurna de la història
i avançant a pas valent,
hem encès dins la memòria
la flama d’un sentiment.

Viure sempre corrents,
avançant amb la gent,
rellevant contra el vent,
transportant sentiments.

Viure mantenint viva
la flama a través del temps,
la flama de tot un poble
en moviment.

Amb columnes de paraules
i travessant la llarga nit,
hem fet de cels, mars i muntanyes,
vells escenaris d’un nou crit.

Viure sempre corrents,
avançant amb la gent,
rellevant contra el vent,
transportant sentiments.

Viure mantenint viva
la flama a través del temps,
la flama de tot un poble
en moviment.

Obrint Pas

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 1018 - Today Page Visits: 1