Tàndem de ràdio: projecte cooperatiu entre 1r d’ESO i PR4, un programa per combatre estereotips de gènere.

Glòria Llàcer / 15 de gener de 2018

Els alumnes han pogut comprovar que al llarg de la història hi ha hagut dones científiques que han fet importantíssimes aportacions per al desenvolupament de la humanitat o d’altres que han estat rellevants en l’àmbit humanístic i artístic.

Divendres 22 de desembre els alumnes de 1r d’ESO i PR4 realitzaren conjuntament un programa de ràdio. Sumàrem la il·lusió d’uns i l’experiència dels altres i el resultat fou una sessió molt intensa de dues hores.

Prèviament, el 25 de novembre, els alumnes de primer havien fet un recorregut per l’institut per prendre nota dels noms de dones que enguany s’han posat a les portes de la biblioteca, despatxos, aules, Departaments i d’altres espais i que han destacat en alguna disciplina humanística o científica. La iniciativa de visibilitzar aquestes dones havia partit del Departament d’Igualtat que coordina Esther Montañana amb l’objectiu de combatre els estereotips de gènere.

Així els alumnes han pogut comprovar que al llarg de la història hi ha hagut dones científiques que han fet importantíssimes aportacions per al desenvolupament de la humanitat o d’altres que han estat rellevants en l’àmbit humanístic i artístic.

Després d’investigar aquestes dones i familiaritzar-nos amb els seus noms i biografies es va bastir un guió entre tot l’alumnat del E-11 i amb l’ajuda dels companys i companyes del grup PR4 es va poder enregistrar el programa.

De la combinació de dues metodologies: Aprenentatge Basat en Projectes (ABP) i de l’Aprenentatge Cooperatiu hem aconseguit millorar quatre de les set competències bàsiques: Competència comunicació lingüística, Aprendre a aprendre, Competències socials i cíviques, Consciència i expressions culturals i el que és també molt important  -a pesar dels nervis- ha estat una experiència satisfactòria i divertida.

Ací podeu escoltar el programa de ràdio complet:

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 1483 - Today Page Visits: 1