El Pigmalió s’expandeix: ens visiten l’IES Manuel Broseta de Banyeres i el CEIP Rosa Serrano de Paiporta

Mònica Camiña i Pilar Pérez Esteve / 16 de gener de 2018

Fomentar la convivència i el benestar en els centres és responsabilitat de tots. Un dels aspectes més destacables del Projecte Pigmalió és la implicació dels nostres estudiants. També el suport de més de vint docents que de forma voluntària i altruista dediquen el seu temps i el seu esforç a aquest programa de convivència.

Intercanviar experiències amb companys d’altres centres és una de les millors formes d’aprendre.

Fa uns mesos vam estar a Edusionat amb els nostres alumnes pigmalions. Allà ens van escoltar alguns centres que s’han posat en contacte amb nosaltres per veure en directe el nostre treball.

Per això, el 10 de gener vam rebre a la Sénia al cap d’estudis, José Lozano, i la coordinadora d’Igualtat i Convivència, Berta Molina, de l’IES Manuel Broseta de Banyeres. També van venir el director del CEIP Rosa Serrano de Paiporta (Jorge Paredes) i l’orientadora del centre.

Primer vam tenir una reunió amb Mònica Camiña i Pilar Pérez Esteve per explicar com funciona el Projecte: quins són els nostres objectius, com s’organitzem, quines coses han anat canviant al llarg d’aquests anys d’implementació… Un diàleg que resulta molt profitós perquè volen iniciar aquest programa de tutoria entre iguals en els seus centres.

Després, en horari de pati, baixem a la biblioteca i a l’aula d’alumnes. Allà van poder conversar amb els professors pigmalions i amb els alumnes que s’hi trobaven.

Compartírem amb ells la rellevància de treballar la intel·ligència emocional, la participació i la importància de la implicació de l’alumnat per prevenir situacions d’assetjament escolar.

Fomentar la convivència i el benestar en els centres és responsabilitat de tots. Un dels aspectes més destacables del Projecte Pigmalió és la implicació dels nostres estudiants Pigmalió. Alumnes generosos que dediquen el seu temps lliure a cuidar i acompanyar a un alumne més menut perquè es trobe bé, vinga a gust a l’institut. També el suport de més de vint docents que de forma voluntària i altruista dediquen el seu temps i el seu esforç a aquest programa de convivència. I el suport decidit de l’ equip directiu. Aquest esforç coral fa que milloren els seus resultats acadèmics, però sobretot que millore la convivència al centre.

Finalment els vam lliurar alguns dels materials que utilitzem i quedem a la seua disposició per tots els dubtes puguen tenir.

Esperem que la visita servisca perquè l’IES Manuel Broseta de Banyeres i el CEIP Rosa Serrano de Paiporta se sumen a aquesta onada d’entusiasme i generositat que és el Projecte Pigmalió.

 

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 1798 - Today Page Visits: 1