“Taula rodona al voltant dels refugiats”.

Miquel Gimeno / 19 de febrer de 2018

“Taula rodona al voltant dels refugiats”. Uns testimonis reals sobre el drama de viure en països en conflicte, en llocs on unes lleis intolerants i discriminatòries castiguen el ser diferent o el pertànyer a una minoria.

Aquest Dimarts 13 de Febrer de 2018 Els grups de 4t i 3r d’ESO hem anat a la “Taula rodona al voltant dels refugiats”. L’acte va començar amb l’explicació del nou projecte del professor Angel Rabasa amb La Sénia Sona: Música, Solidaritat i Valors, a continuació la regidora de Benestar social, Mª Isabel Albalat va subratllar la importància de la informació en l’actualitat i la importància de defensar causes justes.
Ángela Nzambi (responsable del Àrea de Voluntariat i Incidència de CEAR al País Valencià) va explicar les diferents causes i diferents punts d’opinió per a què entenguérem finalment el que significaven les causes per les que les persones han d’abandonar el seu país. Una idea va deixar molt clara, acollir els refugiats no és una qüestió de solidaritat sinó de justícia. També va recordar Malala, una adolescent que defensava el dret de les xiques a estudiar.  El vídeo de la cançò “Com plora el mar” mostrava la tragèdia d’haver de fugir de la pròpia terra.
Per últim dos refugiats varen dedicar el seu temps per relatar-nos les raons i l’experiència d’abandonar el seu país d’origen: Mohammed venia de Palestina i  Joseph de Pakistan. Mohammed per exemple va dir que ell va haver de fugir per un problema polític i Joseph un per un problema religiós.
Els varen preguntar que trobaven a faltar, i els dos varen dir a la seua família, i Joseph, més a la seua germana i a l’home d’aquesta per què els dos estaven en la presó amb una sentència de pena de mort.

Uns testimonis reals sobre el drama de viure en països en conflicte, en llocs on unes lleis intolerants i discriminatòries castiguen el ser diferent o el pertànyer a una minoria.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 929 - Today Page Visits: 1