Mirada violeta

Carlota Romero, Ana Pardo / 7 de març de 2018

Amb motiu de la celebració del 8 de març de 2018 els alumnes dels grups E-31 i E-33 han fet un mural on s’exposen algunes de les principals desigualtats que encara hui en segle XXI persisteixen en la societat actual.

El dia internacional de la dona sorgeix per promoure la lluita a favor dels drets de les dones i afavorir els seus drets laborals. Les primeres reivindicacions les iniciaren les dones novaiorqueses i molt prompte les secundaren les dones europees per exigir el dret al vot.

Amb motiu de la celebració del 8 de març de 2018 els alumnes dels grups E-31 i E-33 han fet un mural en el que han col·laborat el Departament de Plàstica amb la professora Guadalupe Mínguez i el Departament de Geografia i Història amb la professora Irene Jiménez. Es troba al primer pis de l’institut i en ell s’exposen algunes de les principals desigualtats que encara hui en segle XXI persisteixen en la societat actual. En el mural es representa una dona en i predomina el color violeta que ha esdevingut el color que simbolitza la igualtat  de gènere.

La frase significativa del mural és “El canvi comença en nosaltres” perquè subratlla la necessitat d’incloure xics i xiques per dur en davant un veritable canvi en la societat. Però també en trobem d’altres com: “El sostre de vidre es una realitat solament el 4% dels càrrecs directius estan ocupats per dones.”, “Volem conciliar el nostre treball amb els nostres fills.”, “Volem més informació de xiques esportistes a la televisió.”, “NO hi ha treballs de dones ni de homes, TOTS TENIM LES MATEIXES CAPACITATS.” i “Les dones passen el 90% en casa i un 5% de temps lliure.”

Des de la primera manifestació de dones a Chicago el 1910 han passat més de cent anys i continua sent necessària la mobilització social per aconseguir una veritable igualtat.

 

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 1618 - Today Page Visits: 1