Una inoblidable xarrada motivacional a la trobada amb Juan Dual.

Luis Sanchis / 14 de març de 2018

Malgrat una condició genètica plenament desfavorable, Juan Dual s’ha pres la vida com un repte on només cap la felicitat i la lluita pels somnis. Mitjançant el relat de les seues experiències va transmetre consells i ensenyaments que tractaren els àmbits més diversos, des del discurs motivacional a la protecció de l’entorn, passant per la igualtat de drets o el valor de l’amistat

El passat 12 de març, l’alumnat de 3r de l’E.S.O. va gaudir d’una xarrada sobre motivació i superació front als reptes de la vida a càrrec de Juan Dual al Museu de La Rajoleria.

 En unes sessions prèvies de tutoria, el nostre alumnat havia vist un curtmetratge que relatava breument qui era Juan Dual i quina era la seua insòlita experiència vital. (https://youtu.be/lbLvtNwi0sw)

Com conta en el documental, una condició genètica familiar va portar a Juan a ser operat en diverses ocasions perquè li llevaren el que ell anomena unes “peces” del seu cos: estómac, còlon, recte i vesícula biliar; tot això com a prevenció per al molt probable desenrotllament d’un càncer. Lluny d’encarar una vida plena de limitacions i condicionada per les diverses adaptacions i complicacions que generen la seua situació física, Juan va decidir fer tot el contrari: omplir eixe buit que s’havia creat en el seu cos amb vida; una vida en què no hi ha cap límit per a aconseguir el que es proposa. Des que va assolir el seu nou destí, Juan ha creuat tota Sud-Amèrica amb bicicleta durant un any; ha participat en multitud de maratons i carreres de muntanya i ha viatjat per tot el món. En totes estes aventures s’ha enfrontat a tot tipus d’adversitats i en totes ha trobat sempre la manera de no rendir-se, tornar a alçar-se i buscar una solució alternativa.

En la seua trobada amb els alumnes, Juan va utilitzar el relat de les seues sorprenents experiències per a transmetre missatges al seu públic, consells i ensenyaments que tractaren els àmbits més diversos, des del discurs motivacional a la protecció de l’entorn, passant per la igualtat de drets o el valor de l’amistat. A més i durant tota la seua exposició, Juan va saber connectar les seues experiències amb exemples quotidians de l’alumnat com la superació o no d’un examen o una discussió amb la família, empatitzant de manera perfecta amb un públic entregat des del primer minut. Per descomptat, en una segona part de la trobada, es va obrir el torn de paraula i els nostres alumnes compartiren amb el ponent tot tipus de dubtes i inquietuds.

 L’experiència va ser tot un èxit i ara és el nostre torn per reforçar a l’aula tota la quantitat d’ensenyaments que es transmeteren en la trobada. Els nostres alumnes marxaren a casa amb una nova càrrega de motivació per als seus reptes personals, ja que com va dir Juan: “La victòria està a la línia d’eixida”

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 1814 - Today Page Visits: 2

About the Author

admin
Idea original de Glòria Llàcer