Som autèntics. Pigmalions celebrem la primavera i el Dia Mundial de la Síndrome de Down.

Pilar Pérez Esteve / Carlota Romero / 21 de març de 2018

Des del treball de la competència emocional es treballa l’escolta activa per formar persones emocionalment competents i també amb la capacitat de posar-se en la pell de la persona amb síndrome de Down.

En la darrera reunió del Pigmalió es va decidir fer una activitat amb l’alumnat pigmalió enfocada a la reflexió i coneixement de la síndrome de Down coincidint amb la celebració  aquesta setmana -dia 21 de març-  del DIA MUNDIAL DE La SÍNDROME DE DOWN.

L’activitat que es planteja consisteix en visionar dos vídeos. En el primer 50 mares amb el seus respectius fills i filles -amb síndrome de Down- canten un karaoke molt alegres i en el segon vídeo apareixen persones adultes també amb síndrome de Down explicant el que ens agrada i els que no els agrada de tindre aquesta condició.

És molt probable que a l’alumnat li calga visionar els vídeos per segona vegada perquè necessiten aprofundir en el missatge que volen transmetre. L’alumnat tindrà en un full una sèrie de preguntes dirigides per a poder contrastar si el que diuen que els grada i no els agrada les persones amb la síndrome de Down  és el mateix que ens agrada o ens disgusta a la resta de persones. L’alumnat comprovarà que amb aquesta afecció o sense  al capdavall a tots i a totes ens agraden les mateixes coses: que es tracten be, que ens escolten, que ens parlen mirant-nos a la cara i que s’adeqüen a la edat que tenim  i òbviament que ens diguen i ressalten els nostres aspectes positius.  Comptat i debatut sols ens  diferenciem per un cromosoma, tots tenim algun cromosoma diferent que ens dóna alguna particularitat com el color dels ulls o el color dels cabells.

Des del treball de la competència emocional es treballa l’escolta activa per formar persones emocionalment competents i també amb la capacitat de posar-se en la pell de la persona amb síndrome de Down.

Aquestos vídeos es poden veure en els següents enllaços:

https://www.youtube.com/watch?v=kb8mJ0r8Guk

 

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 864 - Today Page Visits: 1