L’I.E.S La Sénia assisteix al concert educatiu “Cervantes i Shakespeare: musicalització literària”

El concert el dirigeix Beatriz Fernández, una directora de Paiporta

Cristian Jiménez / Pablo Navarro

El dijous 3 de novembre l’alumnat de 3r i l’optativa de música de 4t hem anat a veure a Beatriz Fernàndez dirigint l’orquestra de València al Palau de la Música, no sols vam anar l`alumnat de I.E.S La Sénia sinó que acudiren més instituts i col·legis d’altres parts de la Comunitat Valenciana.

Sobre les 10:15 ja esperàvem  Beatriz Fernàndez tranquils en els nostres seients i encara que al principi hi hagué una miqueta d’enrenou perquè érem molta gent a poc a poc els coordinadors van aconseguir posar ordre. Després de què una veu ens indicara algunes normes, entre elles la d’apagar els mòbils i no fer fotografies el concert començà.

A  les 10:35  sonà “West side story”, una simfonia tranquil·la, primer van començar amb els instruments de corda i seguiren els de vent, li seguí “Mambo”  una simfonia molt animada i amb ritme que ens va fer ballar a tots els espectadors.

Quan va acabar “Mambo” van aparèixer dos actors per comentar cada peça musical  i cal dir que eren molt divertits.

En el “El senyor quixot i les ovelles” els violins, violes, violoncels i clarinets  representaven les ovelles; els timbals, les trompetes, les caixes i més instruments de vent evocaven l’exèrcit.

La peça musical que va sonar més forta quasi de manera tronadora  va ser “La tempesta”

Finalment  mentre sonava “El rei Lear” van actuar dues actrius que representaven dos cavallers amb armadura i espases barallant-se darrere de l’orquestra.

A les  11:35 finalitzava el concert i els dos actors eixiren a acomiadar-nos-nos  amb unes reverències molt elegants.

No hi ha cap dubte que al públic li va agradar i ho va manifestar eufòric amb aplaudiments.

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 465 - Today Page Visits: 2