Beatriz Fernàndez, exalumna de l’IES La Sénia i actual directora de la Banda de Villanova de Castelló

Beatriz Fernández: “la meua tècnica de relaxació infal·lible és pensar en positiu”.

Redacció.

Divendres 28 d’octubre a les 9.00h l’alumnat de 3r d’ESO i Optativa de 4t d’ESO vam assistir a l’Auditori de Paiporta per a contar-nos un poc sobre ella i com dirigirà el concert al que assistirem la setmana següent en el Palau de la Música de València.

Beatriz Fernández va ser alumna –una molt bona alumna segons recorda Mercedes López, professora de matemàtiques- del nostre centre l’ IES La Sénia. Ens comenta que amb 6 anys ja va agafar el seu primer clarinet a la Banda Primitiva de Paiporta on s’ha format i ha acabat dirigint la Banda de Villanova de Castelló. Compta amb dues carreres superiors de clarinet i direcció d’orquestra, és llicenciada en Direcció d’orquestra per la Royal School of Music of London i també titulada professional de piano.

Ens explica el motiu del concert, què és el commemoració  dels 400 anys del naixement de Shakespeare i Cervantes així com el contingut d’algunes de les obres que dirigirà al Palau.

Beatriz Fernández afirma que hui ser dona i directora comença a acceptar-se amb normalitat. Va ser elegida per dirigir el concert inaugural del Festival Internacional de Musica de Cancún, on sols van participar dones commemorant el dia de la dona per tal de projectar una imatge forta de la dona mexicana. D’altra banda va ser la primera dona que ha dirigit la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, i ens comenta que un dels seus pròxims projectes serà  intentar aconseguir el càrrec de subdirectora de la Banda Municipal de Barcelona. Actualment és professora a la Unió Musical de Torrent i a l’Ateneu Musical del Port.

El professor Àngel Rabassa dóna pas a les preguntes dels alumnes no sense abans subratllar la importància de què “els auditoris, els professionals han d’estar en contacte amb els centres educatius”.

A través de les preguntes dels alumnes esbrinarem que la directora  té molta presència a les xarxes socials, sabrem dels sacrificis que comporta la professió, que li agrada escoltar Bisbal, Bustamante o Malú i que la seua tècnica de relaxació infal·lible “és pensar en positiu”.

Ens acomiadem amb un fort aplaudiment i de segur que a partir d’ara serà un referent per a molts dels nostres alumnes estudiants de música.

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 776 - Today Page Visits: 1

About the Author

admin
Idea original de Glòria Llàcer