Tres jornades de teatre: “Una experiència divertida i molt profitosa en tots els sentits”

Lucía López / Olga Soler / Toni García /  Paula Ruipérez / Glòria Llàcer / 23 de maig de 2018

Durant tres jornades tot l’alumnat de secundària ha pogut gaudir d’unes sessions d’animació lectora Amb nom de dona, una proposta del grup de teatre Numen.

Durant tres jornades tot l’alumnat de secundària ha pogut gaudir d’unes sessions d’animació lectora Amb nom de dona, una proposta del grup de teatre Numen.

Per l’escenari apareixeren personatges històrics com Enheduanna , la primera dona en firmar les seues obres, personatges literaris com la senyora Zerafina i les velletes de la Penya-roja o noms d’escriptors com Federico García Lorca, Mercè Rodoreda, Vicent Andrés Estellés, Fernando Arrabal, Enric Valor o Maria Mercè Marçal.

Hem recollit algunes opinions de l’alumnat que transcrivim a continuació. Alba Gascó de 1r d’ESO: “El tema del teatre van ser les dones i assenyalar les injustícies [“¦] es va criticar el masclisme. “Lucía López de 1r d’ESO para esment en: “La història protagonitzada per Doña Rosita la soltera, un exemple de dona que sofreix per un home que ni apareix i que està manipulant la seua il·lusió”. Toni García de 1r d’ESO troba que l’objectiu d’aquesta obra és: “Criticar les injustícies socials tant de les antigues societats patriarcals com les de l’actualitat”. Per a Paula Ruipérez de 1r d’ESO està clar que: “L’obra pretén criticar que actualment no hi ha una igualtat entre els dos sexes o una societat justa per a tots”.

Olga Soler de 4t d’ESO opina: “Es tracta d’una representació que té com a tema principal el paper de la dona al llarg de la història. Ha estat una experiència divertida i molt profitosa en tots el sentits. Personalment, el que més em va agradar va ser la forma amena en què els actors ens llegiren els poemes (fent jocs en el que ens incloïen a tots els alumnes sense excepcions), també em va agradar com actuaven. Ho feien de forma molt senzilla però divertida.”

Agraïm a l’AMPA que haja confiat en el nostre criteri per subvencionar aquesta activitat. Agraïm també la col·laboració de tot el professorat que ha hagut de desplaçar-se per acompanyar l’alumnat.

També i com ens consta que els treballadors i treballadores de la Rajoleria van haver de matinar més que mai perquè nosaltres ens trobarem la sala preparada els donem les gràcies així com a l’Ajuntament de Paiporta per posar a la nostra disposició la Sala  Annexa.

I com no, gràcies als actors per fer-nos passar tan bona estona!

 

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 1510 - Today Page Visits: 1

About the Author

admin
Idea original de Glòria Llàcer