La reforestació lingüística, el repte de la Unió Europea

Glòria Llàcer / 21 de juny de 2018

Esperem ser convincents en aquest vídeo i que a partir d’ara tant al poble com quan viatges pel món practiques la reforestació lingüística, replanta llengües amenaçades!

No cap dubte que un dels reptes de la Unió Europea és el de preservar la diversitat lingüística. En aquest documental l’alumnat del grup PR4 ha investigat sobre l’ús  de la llengua a la seua localitat, Paiporta i també a la Comunitat Valenciana. Ser sostenible lingüísticament és responsabilitat de tots i de totes i és tan senzill com seguir aquestes pautes del decàleg.

La vitalitat de la llengua està subjecta a altres factors com el suport institucional o la presència que tinga la llengua en àmbits d’ús de prestigi com l’educació, els mitjans de comunicació globals, l’administració, el món de la cultura, l’esfera econòmica entre d’altres però també és important la decisió que adopten els parlants: parlar-la sempre, de vegades o mai.

Esperem ser convincents en aquest vídeo i que a partir d’ara tant al poble com quan viatges pel món practiques la reforestació lingüística, replanta llengües amenaçades!

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 991 - Today Page Visits: 1