Ana Ballester Casado, Fran Martínez Faus, Cristina Ruiz Fernández han estat guanyadors del 1r Premi, Concurs de Bibliotràilers, II Setmana Llengua Viva de Paiporta

Glòria Llàcer / 25 de juny de 2018

Les cendres del cavaller  de l’escriptor Silvestre Vilaplana, l’essència d’una novel·la en tan sols 90”, 1r Premi Concurs de Bibliotràilers, II Setmana Llengua Viva de Paiporta

Ana Ballester Casado, Fran Martínez Faus, Cristina Ruiz Fernández han estat guanyadors del 1r Premi Concurs de Bibliotràiler II Setmana Llengua Viva de Paiporta, de la novel·la Les cendres del cavaller .

Les cendres del cavaller  de l’escriptor Silvestre Vilaplana –publicat en l’editorial Bromera- és una novel·la històrica que comença quan l’autor del Tirant lo Blanc escriu una carta al Senyor Martí Joan de Galba demanant-li que conserve el llibre que li envia. En paraules dels guanyadors: “És una molt bona forma d’apropar al lector al context medieval. Tracta temes de gran interès com l’amistat incondicional de Joanot i Beauchamp, o l’amor impossible d’Elisabeth i Joanot, que ens mostra les dificultats que tenien les persones de diferents classes socials per a poder establir el seu amor, una situació pràcticament inimaginable hui en dia”.

La realització d’aquestos projectes promou la creativitat, el treball en equip i es fomenten les competències lingüística i literària, artística, digital i cultural i a més l’alumnat s’ha d’enfrontar a la resolució de molts problemes. En cas el mar que hi apareix no ha estat fàcil d’aconseguir, i així conten l’experiència: “Volíem aconseguir un mar molt blau, aleshores vam omplir la pica del bany amb aigua i li vam tirar molt de colorant blau però malauradament no vam aconseguir l’efecte que desitjàvem”

Com podreu comprovar en el vídeo Ana, Fran i Cristina aconsegueixen sens dubte transmetre l’essència de l’obra en tan sols 90”.

L’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín farà l’entrega del premi dimarts 26 de juny en la cerimònia de cloenda d’aquest curs 2017-18.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 1320 - Today Page Visits: 2

About the Author

admin
Idea original de Glòria Llàcer