Els alumnes de La Sénia participen, i guanyen, el Rosquilletres d’À Punt

Magnífica l’experiència viscuda amb els alumnes de 3r d’ESO de l’IES la Sénia amb motiu de la gravació del popular programa d’À punt, Rosquilletres. Magnífica, en tots els sentits. Un programa que gira al voltant de la llengua i que va traslladar el seu plató al teatre-Auditori de Catarroja, seu de l’espai televisiu a la comarca de l’Horta Sud, allà on tres valents participants del nostre institut van demostrar les seues habilitats lingüístiques a base de lletrejar, trobar el barbarisme intrús i escoltar fragments d’una cançó d’Esteve Ferre. Un èxit, insistisc. I un èxit per múltiples raons. La primera, per la implicació dels alumnes, extraordinàriament motivats. La segona, pel respecte i els ànims mostrats cap als nostres representants: David Navalón, Quique Martínez i Adrián Martínez. I la tercera, clar, per l’excel·lent resultat obtingut en el concurs, un resultat, de fet, que permet somiar amb una hipotètica final al mes de juny. Però ja veurem, o almenys això diuen els cecs…

D’altra banda, els alumnes van poder assistir in situ a la gravació d’un programa, amb tot el que això comporta. Nervis, tensió, atenció a les indicacions dels guionistes, silencis, aplaudiments, rebombori… De tot. I entretant, el concurs en si, i la presentadora, i els concursants del Col·legi Vedat de Torrent, durs i impecables, sí, però no tan decidits com els nostres, que posaren la cirereta del pastís en la recta final del programa, just en la prova més difícil: el lletreig de paraules de més set grafies. Esclat final! I ara? Doncs ara, a esperar. A esperar l’emissió del programa el pròxim dia 17 de febrer, quan es veuran els rostres dels nostres alumnes, i se sentiran les seues veus, i els seus vídeos, i el seu valencià, i el seu entusiasme, i la seua atrevida, i positiva, desvergonya a l’hora de reclamar un dinar a càrrec del professorat…

Enllaç: https://apuntmedia.es/va/a-la-carta/programes/vist-en-tv/rosquilletres

Print Friendly, PDF & Email