La Sénia celebra el dia Dia de la No Violència i la Pau

Luis Sanchis / 17 de febrer de 209

Des de 1964 i a fi de commemorar la mort de Gandhi, se celebra cada 30 de gener el Dia de la No Violència i la Pau, una data que es pot aprofitar per a transmetre valors de tolerància i foment del diàleg com a eina per a resoldre conflictes. Com a centre docent ens sumem a aquest propòsit i hem dut a terme una sèrie d’activitats al llarg de la setmana per a les sessions de tutoria, entre les que destaquen: la projecció de curtmetratges relacionats amb el tema, lletres de cançons per a analitzar en classe o lectura de contes  que conviden a debatre en grup sobre la violència, les seues conseqüències i sobretot, com evitar-la.

 A més, i com a activitat final, organitzàrem la formació d’un símbol de la pau format per persones en el pati. Amb l’ajuda i coordinació dels tutors i resta de companys, els alumnes es distribuïren a l’hora del primer descans per a col·locar-se per grups  guiant-se pel disseny del símbol que s’havia preparat prèviament a una zona concreta del pati.

 Els alumnes participants eren majoritàriament del primer cicle de l’ESO, encara que també va participar alumnat de cursos superiors per a completar el cercle. A més, la majoria portava roba blanca o de color clar per a donar més homogeneïtat al símbol. En poc més de 10 minuts i després d’un començament una mica caòtic, la formació del símbol va ser un èxit com es pot veure a les fotografies.

 

Print Friendly, PDF & Email