En una universitat multilingüe triar estudiar en valencià té avantatges

Raúl Caballero / Paula Zamora/ 6 de març de 2019

Qui  és capaç de parlar més d’una llengua té una capacitat major d’aprendre’n  d’altres i és per aquesta raó que no resulta incompatible estudiar en valencià i aprendre al mateix temps anglès.

El passat 19 de febrer es va realitzar una xarrada sobre els avantatges de realitzar els estudis en valencià a la classe de 2n de batxillerat a l’IES La Sénia. Aquesta va ser impartida per un alumne de filosofia, Josep Alapont, a la Universitat de València que realitzava un voluntariat pel valencià, que va explicar des de la seua experiència personal els beneficis que pot aportar-nos fer els nostres estudis universitaris en valencià.

En el seu cas, estudiar en valencià va resultar una bona decisió ja que a mesura que anava estudiant aprenia i anava descobrint novetats de la seua llengua, a més  li ha permès la pràctica de la nostra llengua, el valencià. Parlar valencià també ens ajuda a crear uns llaços de confiança entre aquelles persones que la parlen. Respecte a l’àmbit laboral, a mesura que es dominen més llengües les ofertes de treball augmenten considerablement i, en alguns casos són un requisit imprescindible si es vol accedir a la funció pública i sobretot al sector de l’ensenyament destacant que amb la nova llei, en una oposició cal tindre el C1 de valencià, certificat que s’adquireix si es cursen uns determinats crèdits en valencià. A més, qui  és capaç de parlar més d’una llengua té una capacitar major d’aprendre’n  d’altres i és per aquesta raó que no resulta incompatible estudiar en valencià i aprendre al mateix temps anglès.

Per últim va concloure amb una reflexió derivada del problema de la incompatibilitat d’horaris, ja que en molts casos la línia valenciana només es troba disponible per la vesprada o per el matí, però si la universitat rep més demanda de places en valencià podrà considerar incrementar així els grups en aquesta llengua, afavorint així la presència del valencià en l’àmbit acadèmic.

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 940 - Today Page Visits: 1

About the Author

admin
Idea original de Glòria Llàcer