El nostre institut a la II Trobada Pigmalions – Tutoria entre Iguals

Al voltant de 500 estudiants, i docents de 12 centres educatius, es reuneixen a Albal per conèixer-se i intercanviar les seues experiències

Mónica Camiña / Pilar Pérez Esteve / 29 de març

Dimarts passat, 26 de març, es va celebrar a Albal la II Trobada Pigmalions – Tutoria entre Iguals. La I Trobada de Pigmalions de l’Horta Sud va ser l’any passat al port de Catarroja. Però aquest any s´han desbordat totes les expectatives. L ´ermita de Santa Anna estava de gom a gom.

En aquesta Trobada els alumnes han pogut conèixer altres adolescents que, com ells, regalen el seu temps i la seua energia per ajudar i acompanyar a un alumne més menut.

La millor manera d’evitar l’assetjament escolar és prevenir-lo. I no hi ha millor manera de fer-ho que la de sentir-te responsable, part implicada. Els Programes de tutoria entre iguals estan avalats per l´UNESCO com a practiques educatives d´èxit i la investigació educativa els aval des de fa més de 30 anys.

En aquesta trobada els estudiants van ser rebuts per les autoritats locals, l´alcaldessa accidenta -Mª José Hernández Vila-, la directora de l´institut d´Albal -Cristina Peris- i el Secretari Autonòmic d´Educació -Miquel Soler- que posaren en valor el treball dels equips directius i del professorat que participa de forma altruista en aquests programes que canvien la vida dels centres.

Els directors i directores dels centres participants estaven a l´escenari en representació dels instituts participants: IES Albal, el nostre institut La Sénia, el Berenguer Dalmau i La Florida de Catarroja, el 25 D`Abril d’Alfafar, l’Enric Valor de Picanya, el Bernat Guinovart d’Algemesí, el Dr Faustí Barberà d’Alaquàs, l’Institut el Puig i l’institut de Massanassa.  Començà la festa!! Els 500 estudiants agrupats per colors participaren, en primer lloc, en dinàmiques per conèixer-se: presentacions i abraçades. Després d’esmorzar junts, per grups, cada estudiant portaveu va explicar a la resta el que es fa a seu institut, perquè les experiències d’altres ens serviran per millorar el nostre projecte. Finalment, hem disfrutat d´un Got Talent on hi ha hagut teatre, música, ball, jocs malabars, batucada… La nostra actuació ha volgut representar els valors del Pigmalió: escolta, diàleg, acompanyament. Hem ballat a l’escenari i tots els estudiants han seguit la nostra coreografia

Ha estat una jornada emocionant i la premsa s’ha fet ressò d’aquest dia tan singular.

La nostra Ràdio La Sénia va cobrir tot l´acte, espereu a veure el resultat.

Aquí teniu alguns dels enllaços de la cobertura mediàtica:

Encuentro del proyecto Pigmalión en Albal

https://www.levante-emv.com/horta/2019/03/26/encuentro-proyecto-pigmalion-albal/1853477.html

L’alumnat «pigmalió» de 12 instituts es reunix a Albal

https://www.levante-emv.com/aula/2019/03/27/lalumnat-pigmalio-12-instituts-reunix/1853650.html

Albal reúne a casi 400 alumnos del proyecto Pigmalión que previene el acoso en las aulas

https://valenciaextra.com/es/albal-reune-400-alumnos-proyecto-pigmalion/

Albal reúne a casi 400 alumnos del proyecto Pigmalión

http://www.elperiodicodeaqui.com/epda-noticias/albal-reune-a-casi-400-alumnos-del-proyecto-pigmalion/178674

Casi 400 alumnos reunidos en Albal por ‘Pigmalión’

http://www.albal.es/albal_cast/noticias/actualidad.asp?index=1

I la nostra tele À Punt. Si voleu veure el fragment corresponent al nostre centre s’ha d’anar al minut 40.15 fins 44.20

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 1213 - Today Page Visits: 3