La Sénia a Repte Robot València

Mònica Camiña Urgel / 13 de maig 2019

Una experiència que servirà els nostres alumnes per a enfrontar amb altres ulls els nous reptes d’una societat cada vegada més tecnificada i robotitzada.

El divendres 10 de maig es va celebrar la XI edició del popular concurs de robòtica Repte Robot, que se celebra en el marc incomparable del Museu de les Ciències.
Alumnes de 3r i 4t d’ESO de Tecnologia, del taller de robòtica i de l’àrea de Tecnologia acadèmiques, acompanyats per les professores Marta Castedo i Mònica Camiña, van participar en la categoria LEGO-sumo amb 7 robots LEGO del nostre institut amb els que han estat aprenent a programar.
Aquesta prova del concurs consistia en realitzar lluites robòtiques estil sumo entre dos robots de diferents instituts, és a dir, els alumnes col•locaven els dos robots en un dojho (pista de sumo) pintada de negre i, quan el jutge els indicava, engegaven el robot i deixaven que funcionara automàticament de manera que espentara a l’altre robot fora de la pista sense eixir-se’n alhora del cercle negre del dohjo.
Però la prova no només consistia en la lluita sumo, sinó que l’alumnat havia d’accedir amb el robot totalment desmuntat a l’àrea de competició, on disposaven de 30 minuts per a muntar-lo, realitzar les connexions als motors i sensors, fer les mesures de llum en pista i reprogramar els robots per al seu millor funcionament. Vos assegurem que no sobrava massa temps!
Ha estat un dia molt emocionant i intens perquè els moments que teníem de descans els hem aprofitat per a veure altres exposicions robòtiques i tecnològiques que s’exhibien a Repte Robot, com ara uns robots humanoides que ballaven, un R2D2 a escala real que passejava pel Museu, braços robòtics de diferents empreses i universitats, projectes d’efectes en cadena, jocs amb robots com tirar a una diana robòtica en moviment, joc del parxís on les fitxes eren robots a programar, etc…
Tota una experiència que esperem que servirà els nostres alumnes per a enfrontar amb altres ulls els nous reptes d’una societat cada vegada més tecnificada i robotitzada.

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 1069 - Today Page Visits: 1

About the Author

admin
Idea original de Glòria Llàcer