L’Espill al Micalet: “una de les novel·les més brillants i destarifades de la nostra literatura”

L’Espill al Micalet: “una de les novel·les més brillants i destarifades de la nostra literatura i que, a més, posa damunt la taula els conflictes de gènere que han perviscut des de l’Edat Mitjana fins els nostres dies.”

Balma Montesa Puertes / 20 de maig de 2019

El passat 7 de maig, els i les alumnes de 1er de batxillerat acompanyats per Lara i Isabel, dues professores de valencià, vam assistir al Teatre Micalet, a València, per a veure representada una de les obres més importants de Jaume Roig, l’Espill

L’Espill és una de les obres cabdals de la literatura valenciana, i un exemple d’exageració característica dels valencians. El que vam veure va ser l’adaptació teatral que va realitzar Anna Marí, que parteix de l’original, i que com a intèrpret ha donat veu i cos als diversos personatges que formen part de la història. 

Va tractar d’un espectacle molt fresc, divertit i atrevit que ens aproxima a una de les novel·les més brillants i destarifades de la nostra literatura i que, a més, posa damunt la taula els conflictes de gènere que han perviscut des de l’Edat Mitjana fins els nostres dies. I la interpretació va ser realitzada per Anna Marí i Daniel Tormo.

Quan l’obra va finalitzar vam anar a l’ajuntament de València, vam visitar les parts més emblemàtiques com ara el balcó, la sala de cristall o la sala de plens. A l’ajuntament de València també hi ha un petit museu històric que recull plans de l’evolució de la ciutat, gravats, pintures, símbols i relíquies. 

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 1063 - Today Page Visits: 1

About the Author

admin
Idea original de Glòria Llàcer