Una protagonista de la història, Tina Guillem, emociona l’alumnat amb el seu testimoni

Tina Guillem, lluitadora per la llibertat en els anys 70, tres voltes empresonada per aquest motiu i filla d’una de les conegudes “Tretze roses”

Carmen Álvaro / 24 de maig de 1919

Dilluns 12 de maig, els alumnes del 43 i segon de batxillerat van rebre una classe d’història diferent. En aquest cas una protagonista de la història, Tina Guillem, lluitadora per la llibertat en els anys 70, tres voltes empresonada per aquest motiu i filla d’una de les conegudes “Tretze roses”, va vindre a l’institut a ensenyar que es pot conéixer i estudiar un altre tipus d’història.

En les seues paraules hi havia records dolents, però també esperança de veure com els temps passats han quedat en la foscor, però no en l’oblit. I així ho van sentir els alumnes, poc acostumats aques tipus de testimonis, van mostrar un gran interés i sensibilitat en aquesta activitat carregada d’emotivitat.

L’objectiu d’aquest acte és recuperar, mantindre i transmetre la memòria històrica i que aquesta no siga la gran oblidada en les aules.

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 1363 - Today Page Visits: 1

About the Author

admin
Idea original de Glòria Llàcer