Sergi Durbà: l’escriptor que manté viva la cultura.

Gràcies a llibres com aquest la cultura valenciana es mantindrà sempre viva perquè, per molt que el temps passe i els costums que apareixen recollits a aquest llibre desapareguen, sempre romandran vius a les pàgines del Costumari de records.

Paula Villar Ramos / 12 de juny de 2019

El passat dijous 6 de juny els i les alumnes de primer de batxillerat vam tindre el plaer de rebre la visita de Sergi Durbà, professor del centre i autor del llibre Costumari de records per a fer-li unes preguntes al voltant del llibre.

Va ser una experiència molt enriquidora perquè vam poder conèixer els orígens del llibre i com el Costumari, que en principi formava part d’un blog a Internet, va anar evolucionant fins convertir-se en un llibre.

També vam aprendre molt sobre la infantesa de l’autor a través d’anècdotes seues en què s’havia basat per escriure-lo i que ens van ensenyar molt sobre costums i tradicions que s’han anat perdent amb el temps i altres que malgrat els anys encara continuen vigents.

Durant aquesta hora, Sergi va respondre extensament a totes les nostres preguntes resolent tots els nostres dubtes i fent-nos passar una bona estona cosa que ens va donar l’oportunitat de conèixer-lo millor.

Aquest llibre és un bon reflex dels nostres avantpassats però sobretot d’una època plena de costums amb la que hem après molt sobre els orígens de la nostra terra i el significat d’alguns objectes que rarament es troben hui en dia pel carrer com per exemple els guardarodes. Gràcies a llibres com aquest la cultura valenciana es mantindrà sempre viva perquè, per molt que el temps passe i els costums que apareixen recollits a aquest llibre desapareguen, sempre romandran vius a les pàgines del Costumari de records.

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 1831 - Today Page Visits: 1

About the Author

admin
Idea original de Glòria Llàcer