Setmana 25N. Prevenció violència de gènere

Pilar Pérez Esteve /26 de novembre de 2019

#25N Els Pigmalions conversem sobre la violència de gènere. La prevenció, la clau

Aquesta setmana en el nostre projecte, ‘+Paraules -Pantalles,’ ens hem centrat en la prevenció de la violència de gènere.
Tots els alumnes Pigmalions han realitzat dues activitats.

La primera, visionar un vídeo ‘La ment en bolquers” que parla sobre l´educació diferenciada de xiquets i xiquetes. En el vídeo a un bebè xic se li vesteix primer de rosa i després de blau i s’observa quines interaccions fan les persones amb ells quan pensen que és un xic o una xica. Quines paraules els diuen?

Per parelles, pigmalió tutor i pigmalió menor, han comentat el vídeo. Se’ls ha passat una fitxa per a facilitar i orientar la conversa. Han comentat preguntes com les següents:

  • Creus que s’educa igual als xiquets que a les xiquetes? Poseu dos exemples de coses diferents que es fan amb uns i altres.
  • Quines paraules s´utilitzen?
  • Parlem igual als xiquets que a les xiquetes quan són xicotets? Poseu exemples.
  • Penseu que els xiquets i les xiquetes moltes vegades fan el que s’espera d’ells, en compte del que farien sense influències? Quins exemples podrieu posar?
  • Creus que naixem amb els comportaments que normalment s’atribueïxen a xics i a xiques? Poseu exemples.

Ací podeu vore el vídeo.

La segona activitat ens ha ajudat a conversar sobre unes làmines que l’ajuntament de Paiporta ha proporcionat a tots els centres, les hem pintades i ara estan penjades en les parets de l’institut.

La prevenció de la violència de gènere requereix de múltiples accions, aquesta és només una xicoteta mostra de l’educació que volem donar als nostres estudiants.

 

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 371 - Today Page Visits: 1

About the Author

admin
Idea original de Glòria Llàcer