Primer d’ESO visita Torrent

Patricia Moragón 7/ 14 de gener de 2020

La visita es realitza des d’una perspectiva de gènere, perquè tots i totes entenguem com d’important és viure en una societat igualitària.

El passat mes de desembre l’alumnat de 1r de l’ESO va gaudir d’una meravellosa eixida al Museu Comarcal de l’Horta Sud i a la torre del castell de Torrent.

Des del departament de valencià intentem que xiquets i xiquetes no només aprenguen i milloren les seues habilitats lingüístiques en la nostra llengua, sinó també que coneguen la nostra cultura i tradicions.

És per aquest motiu que una de les activitats extraescolars que realitzem és la visita al Museu Comarcal de l’Horta Sud i a la torre del castell de Torrent. Al museu, l’alumnat pot entendre com es vivia a la nostra comunitat quan el camp era quasi l’única font d’ingressos i com els xiquets de la seua edat s’entretenien quan la tecnologia encara no s’havia ni inventat. A més, la visita es realitza des d’una perspectiva de gènere, perquè tots i totes entenguem com d’important és viure en una societat igualitària.

Pel que fa a la torre del castell de Torrent, l’alumnat no només pot gaudir de les diferents etapes històriques que ha viscut Torrent i la comarca de l’Horta Sud, sinó que també es troba amb diferents curiositats, com ara jocs de taula o noms gravats en el terra de la torre on hi va estar la presó o unes vistes espectaculars de tota la ciutat de Torrent.

Sens dubte l’alumnat de 1r de l’ESO va gaudir d’un dia immillorable on jugaren, aprengueren i valoraren la importància de la terra, la cultura i les tradicions del lloc on hem tingut la sort de nàixer o viure.

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 646 - Today Page Visits: 1