Un curs més TEA TEATRE arriba a l’institut amb una nova proposta d’animació lectora per a l’alumnat de 4t de l’ESO. 

PR4 / Glòria Llàcer /2 de febrer de 2020

“Una activitat lúdica i fresca, dona gust que es puga aprendre autors i noms d’obres sense tindre un llibre al davant. Durant tota l’activitat hi ha hagut una expectació màxima per saber que anava a ser el següent. Riures assegurats mentre aquests tres actors contaven un poc de la literatura valenciana i els seus autors”(Andrea Martínez, PR4)

Un curs més TEA TEATRE arriba a l’institut amb una nova proposta d’animació lectora per a l’alumnat de 4t de l’ESO.  Les lectures escollides alguns dels nostres clàssics imprescindibles.

Del Tirant lo Blanch, un fragment d’una escena entre Plaerdemavida i Carmesina tota una lliçó de tolerància i acceptació de la diversitat, la poesia Miquel Martí i Pol, Maria Mercé-Marçal, Carme Miquel i Joan Brossa. De Mar i Cel l’obra de teatre d’Àngel Guimerà passàrem a l’adaptació teatral del mític conte d’Antaviana de Pere Calders que s’encabeix dins del corrent literari del realisme màgic.

Com sempre la participació de l’alumnat és essencial, moltes rialles sí, però gaudint de la nostra literatura. Una aproximació general per a més endavant, ja en primer de batxillerat aprofundir en la vida i obra de Joanot Martorell i en segon de batxillerat ja sabran associar Pere Calders amb una obra que hui han conegut. I això en una estoneta com qui no vol la cosa.

Aquestes són les opinions de l’alumnat:

“Una activitat lúdica i fresca, dona gust que es puga aprendre autors i noms d’obres sense tindre un llibre al davant. Durant tota l’activitat hi ha hagut una expectació màxima per saber que anava a ser el següent. Riures assegurats mentre aquests tres actors contaven un poc de la literatura valenciana i els seus autors

Es nota que a aquest grup li agrada el que fa i ho mostra amb aquest humor tan característic que ja havíem vist altres anys. Preguntes que fan amb les que ens adonem que el temari que hi donem a classe és interessant i a més ens recompensen per això.” (Andrea Martínez, PR4)

“Aquest teatre que ens han presentat ha estat molt divertit perquè ha sigut una manera còmoda i pràctica per conèixer un poc més del nostres escriptors valencians importants i tindre vives en el segle XXI les seues obres, contes, poemes, cançons…
El més interessant ha sigut que per representar-nos les obres han fet xicotets escenaris amb nosaltres de protagonistes representant una part de l’obra.
Ha estat molt bé que cada vegada que passaven d’escriptors ens informaven del seu nom, l’any que va néixer i morir, en quin segle van destacar i quines eren les seves obres més importants que han passat a la història.” (Denis Solorzano, PR4 )

“El grup de teatre “TAE TEATRO” va fer el divendres passat una actuació a la biblioteca de l’institut IES La Sénia. A més  d’entretinguda i educativa es va parlar de molts autors molt importants de diferents èpoques. Ha sigut dinàmic per la incitació al públic a participar en la obra per part dels actors.” (Joan Cebrián, PR4)

Agraïm com sempre a l’AMPA el suport econòmic que dona al Departament de Valencià per a la realització d’aquesta activitat.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 531 - Today Page Visits: 1