La biologia a les teues mans: Pràctiques de laboratori a la universitat

María Ángeles Ruiz Simón / 4 de febrer de 2020

Aquesta activitat té entre els seus objectius estimular i difondre entre els joves l’estudi de la Biologia com a Ciència i com a part integral de la seua cultura científica i experimentar com es treballa al laboratori d’una facultat.

Els alumnes de batxillerat han participat en l’activitat La biologia a les teues mans a la Universitat de València al Campus de Burjassot

Aquesta activitat té entre els seus objectius estimular i difondre entre els joves l’estudi de la Biologia com a Ciència i com a part integral de la seua cultura científica i experimentar com es treballa al laboratori d’una facultat.

El passat 15 de gener l’alumnat de batxillerat de Biologia ha participat en l’activitat organitzada als laboratoris de la Facultat de Ciències Biològiques que començava a les 8:30 va acabar a les 14:30h, va comptar amb el suport de professors tècnics de laboratori i de la pròpia professora María Ángeles Ruiz.

En aquesta ocasió l’alumnat va realitzar dos pràctiques de laboratori del Bloc I: Microbiologia «Descobreix la presència ubiqua dels microorganismes» on observaren al microscopi floridures, bacteris i llevats i feren cultius en placa per fer patent l’existència de microorganismes en qualsevol lloc

Zoologia «Què menja un mussol i per què: el CSI aplicat a la biologia». Poguérem esbrinar què menja un mussol a partir dels ossos de les seues víctimes contingudes en les “egagròpiles” investigades, xicotets rosegadors, talps, i musaranyes.

Amb aquesta activitat, els alumnes descobreixen com es treballa als laboratoris de la facultat. D’aquesta manera se’ls proporciona una visió real per al seu futur més immediat que serà triar una carrera universitària.

El contingut de la visita va captar l’atenció del nostre alumnat ja que estava relacionat amb la matèria de Biologia que estudien al nostre centre. En definitiva, una visita molt adequada per ampliar coneixements i interessant

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 703 - Today Page Visits: 1