Un any més celebrem EL DIA DE L’ARBRE a la Sénia

María Ángeles Ruiz Simón / 4 de febrer de 2020

El passat dia 30 de gener a l’hora de l’esplai  l’alumnat  voluntari va col·laborar en la plantació d’un arbre, un  Aligustre (Ligustrum japonicum), al nostre pati, amb l’ajuda del personal  de l’ajuntament de Paiporta.

El dia 31 de gener es commemora EL DIA DE L’ARBRE i a l’IES La Sénia ho celebrem. El passat dia 30 de gener a l’hora de l’esplai  l’alumnat  voluntari va col·laborar en la plantació d’un arbre, un  Aligustre (Ligustrum japonicum), al nostre pati, amb l’ajuda del personal  de l’ajuntament de Paiporta.

Per commemorar aquest dia alumnes de 1r d’ESO han elaborat un cartell informatiu amb el nom científic i el nom vulgar en diferents llengües, Valencià, Castellà i Anglés i informació sobre floració, tipus de fruits, usos i propietats d’aquest  arbre.

Mentre part d’alumnat procedia a la plantació i reg del xicotet arbre l’alumna de 1r d’ESO, Nicol Arredondo Salazar  del E-15, va llegir el cartell  informatiu que posteriorment va ser fixat a l’arbre.

El nou arbre de La Sénia es classifica com una planta angiospermes dicotiledònia  de la família de les Oleaceae, el seu tronc és d’escorça més o menys llisa grisenca que es torna fosca i clivellada amb l’edat. Les seues fulles són perennes, oposades, simples, senceres, ovalades amb 4-10 cm de llarg de color verd fosc i brillant a l’anvers i d’un to més pàl·lid i opac pel revers. Les flors són molt  xicotetes de color blanc, oloroses i estan agrupades en panícules terminals  i els seus fruits creixen en ram, són xicotetes baies de color negre blavós, forma el·líptica de 8-10 mm de diàmetre, de sabor molt amarg i tòxics.

Amb aquest tipus d’acte s’intenta sensibilitzar a tota la comunitat educativa de la importància de les plantes per al nostre planeta, com productores d’oxigen i nutrients, consumidores de diòxid de carboni, que fan més bonic l’entorn i són habitat de moltes espècies. La celebració va finalitzar a l’acabar el temps d’esplai.

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 222 - Today Page Visits: 2