L’alumnat de Batxillerat Científic assisteix a una xarrada amb la científica Pilar Sepúlveda

Lluís Sanchis /18 de febrer de 2029

Una interessant i motivadora sessió per a commemorar el Dia de la Dona i la Xiqueta en la Ciència.

El passat 11 de febrer es va celebrar  el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, una data necessària per diversos motius: per una banda, per a recordar la participació de la dona en el treball científic, deixant enrere aquells temps en els quals grans científiques van ser silenciades; i per altra, per a  reivindicar els drets de les dones contra qualsevol entrebanc a l’hora d’aconseguir el reconeixement desitjat, fet que malauradament continua d’actualitat en alguns sectors.

 Des del nostre centre volem eliminar qualsevol estereotip de gènere i des del Departament de Biologia i Geologia considerem que la millor manera de transmetre a l’alumnat  que la ciència està a l’abast de tota la diversitat de persones és convidar a una dona científica a fi que ens conte les seues investigacions  i ens done consells de formació.

 La convidada va ser Pilar Sepúlveda  Sanchis, responsable d’un equip d’investigació a l’Institut d’Investigació Sanitària de La Fe en València. La doctora en Química i Microbiologia va oferir una xarrada al nostre alumnat de batxillerat científic, en la qual va explicar les diferents investigacions que porta endavant l’equip que ella lidera.  Amb molta habilitat per a captar la seua atenció, el contingut va atraure de seguida els nostres estudiants i escoltaren atents com Pilar ens parlava de temes com l’ús de cèl·lules mare tant per al tractament d’infart de miocardi com  per al descobriment de nous fàrmacs contra les malalties rares. De la mateixa manera, va mostrar-nos tècniques innovadores per a la regeneració de teixits cremats.  Alguns alumnes manifestaren els seus dubtes  en acabar la xarrada i feren preguntes del tot interessants, les quals demostraren que la ponent havia sabut motivar el seu públic.

 Després de tot el que hi havíem après amb l’adequat contingut de l’exposició, Pilar Sepúlveda, basant-se en la seua exitosa experiència com a investigadora, va aprofitar l’ocasió per a motivar i donar uns consells de formació al nostre alumnat, insistint en la importància d’esforçar-se des de ja per a traure bons resultats, aprendre idiomes i descobrir la vocació de cadascú.

https://www.iislafe.es/es/investigacion/lineas-de-investigacion/grupo/121/regeneracion-y-trasplante-cardiaco

 

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 585 - Today Page Visits: 2