+ paraules – pantalles. El poder de les paraules que et dius

Pilar Pérez Esteve / 1 de març de 2020

Conversa  dels alumnes de Formació Professional Bàsica (FPB) amb Jesús Yagüe,  alumne d’un cicle de grau mitjà d’informàtica, que després d’estar seleccionat per a participar en un Erasmus+ en un mes viatjarà a Letònia a fer les pràctiques en una empresa.

Hui hem tingut una sessió inoblidable: una conversa dels nostres alumnes de Formació Professional Bàsica (FPB) amb Jesús Yagüe, també alumne nostre d’un cicle de grau mitjà d’informàtica.

Ja sabeu que és complicat tirar avant als estudiants que cursen una FPB. Els professors ens les veiem i ens les desitgem perquè vinguen a l’institut, aprenguen i seguisquen la seua formació. Perquè apaguen les pantalles i es connecten a la vida.

Així que això és el que hem intentat amb aquesta trobada.

Jesús és un dels nostres millors alumnes. En un mes se´n va a Letònia a fer les pràctiques en una empresa perquè ha sigut seleccionat per a participar en un Erasmus+, amb la millor nota.

Però Jesús no sempre ha segut un bon estudiant. Als 16 anys va deixar l’institut, no li agradava cap assignatura i quasi no anava a classe. Després va passar un parell d’anys pegat a les pantalles, fins què a sa casa es van afartar i va haver de buscar-se la vida. Llavors va començar una cadena d’ocupacions a quina més precària. Missatgeria, càrrega i descàrrega, muntatge de mobles. Des de bon matí fins a la nit, dia a dia, any rere any. En ocupacions que odiava i amb un sou que tot just li permetia subsistir. “Què estic fent amb la meua vida? És aquesta la vida que vull?”, ens ha contat que es preguntava sovint. Fins que un dia va decidir tornar a estudiar. Va traure el graduat a l’Escola d’Adults. “No m’agradava estudiar, però sabia que si treia bona nota podria accedir a un cicle d’informàtica, aqueix era el meu somni. Així que treballava de nit i estudiava de dia. Dos llargs anys. Però ho vaig aconseguir: vaig entrar a La Sénia i això ha canviat la meua vida”.

Jesús ha contat amb emoció que ha descobert el plaer d’aprendre. “Estic aconseguint el meu somni, gaudiré del meu treball i em pagaran per això!.”

Els estudiants de FPB li han preguntat sense parar i ell ha sabut transmetre’ls el missatge: “jo estic aconseguint el meu somni, però he perdut molts anys. Tant de bo ho haguera fet abans”

Així que tant de bo aquesta conversa ens servisca perquè els nostres alumnes apaguen les pantalles i es connecten a la vida.

 

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 735 - Today Page Visits: 1