Inclusió i màgia a la classe de valencià. Al E-21 s’estrenen com a mags i magues.

Ana Cobo / Irene Ortega / Maria Peralta /4 de març de 2020

Aquesta activitat s’ha fet a les classes de valencià coordinada la professora del grup, Glòria Llàcer amb  Natàlia Chust Companys, mestra d’audició i llenguatge per part del SPE (Servei Psicopedagògic Escolar) V-04 de Torrent, per tal de fomentar de manera inclusiva el desenvolupament del llenguatge oral a l’aula.

Ho conta el propi alumnat. Us deixem la descripció i valoració que han fet de l’activitat.

El 16, el 23 i el 30 de gener, els alumnes de 2n d’ESO del E-21 han fet un treball que consistia en uns trucs de màgia. Cadascun dels alumnes d’aquesta classe s’ha hagut preparar un truc de màgia (el que ells volgueren) i l’han presentat a classe, tenint en compte les perífrasis d’obligació en el moment que s’havia d’explicar el funcionament del truc.

Va haver trucs de tot tipus, amb una baralla de cartes, una moneda, un bolígraf amb un estoig… Però sobre tot em va agradar un que va fer un company que consistia en endevinar la carta que tenia el seu company a través dels codis que es trobaven darrere de cada carta.

Ana Cobo Iraeta

En aquestes tres classes (16 ,23 i 30 de gener) s’han fet tot tipus de trucs: de cartes, de desaparèixer monedes, bolis flotants, etc…Tots han estat espectaculars.

En cada classe eixien un alumne o alumna al centre de la classe amb la taula del professor i si ho necessitaven, escollien un voluntari. Primer feien el truc amb el voluntari, deixaven els companys amb la boca oberta, però després havien de revelar el truc. En el moment d’explicar-lo havien d’utilitzar moltes perífrasis verbals correctes si volien traure bona nota.

Les classes han anat molt bé. Alguns trucs feien gràcia, com el de Nacho; altres sorprenien, com el d’Ana; altres eren més senzills… Estes classes han sigut una experiència nova ja que a banda de la gramàtica, hem aprés a superar la por escènica i els nervis.

 Irene Ortega Font

Tots el companys de la classe buscàrem un truc de màgia, des de fer desaparèixer una moneda  fins a fer flotar un bolígraf, i l’explicarem utilitzant les perífrasis d’obligació. 

Crec que ha sigut una bona manera de què interioritzarem les perífrasis d’obligació perquè a l’aplicar-les a un exercici pràctic em va parèixer fàcil.

Maria Peralta

 

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 259 - Today Page Visits: 2

About the Author

admin
Idea original de Glòria Llàcer