El projecte GUIDE THE GUIDE! no ha parat de moure´s durant el confinament

Carles Gómez / 27 de juny de 2020

Malgrat la situació pandèmica que hem viscut i encara vivim durant estos Últims mesos, que ha provocat l´ajornament de mobilitats a Romania i a Itàlia, el projecte GUIDE THE GUIDE! no ha parat de moure´s, això sí, mitjançant connexions online.

A banda d’una mobilitat de professors el passat mes d’octubre a Bedekovcina (Croàcia) junt a les visites guiades al museus PIUS V, al gener i PRÍNCEP FELIP, al febrer, ja s’ha constituït un pla de treball amb l’objectiu de millorar tant eixes visites guiades com ara  la nostra localitat amb l’ajut de la Regidoria d’Educació de PAIPORTA.

Durant el període de confinament s’han realitzat reunions WebEx amb els 42 alumnes i 7 professors que formen part del projecte. Les idees de millora tretes de les visites han inspirat a tot l´equip en la recerca d´activitats entretingudes i enriquidores per al futur públic guiat.

De tal manera l’equip del museu de les ciències treballarà aspectes com ara la realització d´una gimcana i un escape room, el del museu de belles arts ha seleccionat un primer grup d´obres sobre les quals projectaran dinàmiques tals com dramatitzacions, recerca del tresor o un taller al voltant de tècniques pictòriques, mentre que el grup-guia de Paiporta ha preparat un itinerari de visita amb llocs tant interessants com ara la Fundació Caixamar, l´Auditori i el museu Rajolar.

Durant estos mesos s´han proposat per part de les diferents escoles diverses activitats a MYTWINSPACE, plataforma etwinning, com ara parlar de les impressions del confinament des del punt de vista de l´alumnat, recerca de guies virtuals dels museus més famosos del món o pujada de fotos de les diferents poblacions participants al projecte amb els seus carrers buits.

A més a més, s´ha creat un curs a AULES on queden registrades les instruccions i les aportacions de cadascun dels tres grups de treball: Pius V, Ciències i guia de Paiporta

Al setembre reprendrem el projecte amb moltes ganes de normalitat ( de la nova, és clar).

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 695 - Today Page Visits: 1