Menys pantalles en temps de distanciament social

Les reunions per posar en funcionament el projecte Pigmalió d’aquest any tan especial ja han començat.

El projecte Pigmalió fa anys que ens dona moltes satisfaccions. Ens ha permés crear xarxes afectives i ha convertit els nostres alumnes en persones empàtiques, solidàries i autosuficients.

És per això que, tot i les dificultats que aquest nou curs porta aparellades, aquest programa continuarà en actiu al nostre centre, això sí, amb totes les mesures sanitàries que calga.

A la primera reunió, els professors voluntaris que ens ajudaran a portar endavant el projecte coincidiren en el fet que calia reduir el nombre de parelles i assegurar-ne la solidesa d’aquestes.

És essencial que l’alumnat participant estiga convençut de participar en el projecte. La incertesa d’un possible confinament ens obliga a pensar en parelles que puguen ajudar-se i crear vincles afectius també en la distància.

També es va acordar a la primera reunió que els espais que s’utilitzarien havien de canviar o, com a mínim, adaptar-se als nous temps. Sens dubte hi haurà menys parelles per taula i professorat, es podrà fer ús de material protector (pantalles, gel hidroalcohòlic, etc.) i fins i tot s’utilitzaran espais a l’aire lliure.

I si els espais han de canviar, també ho hauran de fer les activitats i sessions de formació que organitzarem. Caldrà posar la nostra imaginació en marxa per tal de crear noves formes de comunicació i ajut, aquesta vegada en la distància.

Tancats els acords i presses les decisions, ara només queda organitzar-se en grups de treballs, fixar-se dates límit i objectius a curt termini i començar a treballar perquè el projecte menys pantalles, més paraules tire endavant.

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 1335 - Today Page Visits: 1