Celebrem el dia del llibre en valencià

Com tots els anys, el dia 20 de novembre celebrem el dia del llibre en valencià

El 20 de novembre es celebra el dia del llibre en valencià per commemorar que eixe mateix dia però a l’any 1490 es va publicar la primera edició del Tirant lo Blanc de Joanot Martorell, considerada una de les millors novel·les escrites en la nostra llengua.

A la Sénia, com tots els anys, hem volgut unir-nos a la celebració amb la lectura per megafonia de fragments de llibres de diferents temes i autors. Concretament, els fragments i l’alumnat que ha llegit han sigut els següents:

  • David González i Elena Sanfélix del grup E-15 llegiren un fragment del llibre La biblioteca fantàstica de Jesús Cortés.
  • Elias Llopis i Tehami Muhammad del grup E-16 compartiren amb nosaltres un fragment de la novel·la Llibres amb perfum de sang de l’autor Silvestre Vilaplana.
  • Nekane Asensio i Natxo Ramírez del grup de PMAR ens feren gaudir del poema La poesia de Marc Granell.
  • Guillermo Tejedo i Irene Ortega del grup E-33 llegiren un fragment de la novel·la L’últim vaixell de Gemma Pasqual.
  • Mar Pomer i Pablo Salvador del grup E-25 recitaren el poema I sobretot no oblidis que el teu temps del poeta Miquel Martí i Pol.

I perquè tingueu un tast del que visquérem a l’institut us deixem unes línies d’uns dels fragments llegits:

L’últim Vaixell – Gemma Pasqual

Ciutat de València, 27 de març de 1939

La primavera del 1939 no va portar més que tristesa i desolació. El sol no tornaria a lluir lliure fins quaranta anys després, els ocells restarien en gàbies i les flors moririen pansides en luxosos gerros. Era l’origen d’una nova era sense principis, era el crepúscle de la llibertat.

 

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 91 - Today Page Visits: 1