L’IES La Sénia centre de recepció d’alumnes de FP

Susana Valero / 1 de desembre de 2016

El nostre institut, amb l’ànim de tenir una projecció internacional, és centre d’acollida per a alumnes Erasmus de formació professional. Aquests alumnes procedeixen de diversos països i realitzen pràctiques en institucions i empreses de la zona.erasmus porta

En l’institut La Sénia sempre ens hem caracteritzat per oferir un tracte personalitzat i familiar als nostres alumnes. La nostra línia d’actuació és contrària a la manera de fer de la majoria d’estades Erasmus que tots coneixem, on l’alumne viatja a una destinació, i cerca allotjament i transport pel seu compte i sol trobar-se ben bé sol en un país estranger. L’equip de treball Erasmus de La Sénia, coordinat per la professora Dª Silvia Royo, du a terme una intensa tasca de tutoria dels joves estrangers d’FP que dipositen en nosaltres la confiança. Així doncs, intentem que la seua estada siga el més productiva possible i que s’emporten un record agradable de la nostra localitat, alhora que facilitem que els nostres alumnes siguen ben acollits quan viatgen com a Erasmus.

Exemples concrets d’aquesta activitat gairebé paternal que duem a terme amb aquests alumnes europeus són: arreplegar-los a l’aeroport (fins i tot en dies festius i a hores intempestives), cercar i contractar el seu allotjament, traduir i ajudar amb els tràmits de la documentació, gestionar incidències amb les seues assegurances, acompanyar-los en el seu primer dia de treball, mantenir un contacte continu amb les empreses i atendre totes les necessitats que puguen sorgir tant en l’empresa on realitzen les pràctiques com en el seu centre d’estudis d’origen, etc, etc.  I a tot això cal sumar la complexa tasca de trobar un lloc de treball tècnic adequat a les seues especialitats

–diferents de les oferides en La Sénia– on, a més, puguen comunicar-se amb ells en un idioma estranger.

Actualment acollim quatre estudiants d’FP d’Estònia: Andrus, Denis, Valentin i Rain, dos dels quals són de l’especialitat d’automatització i els altres dos són d’informàtica. Els primers estan treballant en un sistema de monitorització en temps real de la temperatura de la piscina coberta de Quart de Poblet i els segons realitzen tasques de suport en el departament d’informàtica de l’Ajuntament de la mateixa localitat.

L’institut La Sénia vol aprofitar aquestes línies per agrair públicament l’excel·lent acollida d’aquests alumnes per part de D. Bartolomé Nofuentes, diputat de la Diputació de València, qui ha facilitat la relació amb l’Ajuntament de Quart.

A l’institut celebrarem una sessió d’inserció cultural el dia 1 de desembre a les 16.00h, orientada als nostres alumnes, els quals tindran l’oportunitat de prendre contacte amb aquests alumnes i afermar les relacions. D’aquesta manera els alumnes de l’IES La Sénia que desitgen viatjar a Estònia com alumnes Erasmus en un futur hi coneixeran ja a xics de la seua edat.

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 952 - Today Page Visits: 2

About the Author

admin
Idea original de Glòria Llàcer